Finic focus design
Image default
Bedrijven

Aandachtspunten bij het ontwerpen van een gepersonaliseerde hoodies

Hoodies zijn wereldwijd enorm populair en worden door iedereen gedragen. Ook in het bedrijfsleven worden hoodies steeds populairder en kiezen steeds meer bedrijven ervoor om gepersonaliseerde hoodies te ontwerpen. Het ontwerpen van een eigen hoodie is hartstikke leuk maar er zijn enkele belangrijke aandachtspunten waarmee u rekening moet houden om ervoor te zorgen dat uw ontwerp opvalt.

Doel

Aller eerst wordt er gekeken naar het doel: wilt u uniek zijn en opvallen, wilt u de naamsbekendheid vergroten of wilt u dat al uw medewerkers er hetzelfde uitzien? Als het doel duidelijk is dan is het ook makkelijker om ervoor te zorgen dat het ontwerp past bij uw specifieke wensen en behoefte.

Kleuren

Als dat allemaal duidelijk is, kan er worden gekeken naar de juiste afbeelding en kleuren. Het gebruik van kleuren passend bij het bedrijf en logo is belangrijker dan u denkt. Kleuren zijn niet alleen belangrijk voor de herkenbaarheid van het bedrijf, maar hebben ook een aanzienlijke invloed op hoe klanten de identiteit en betrouwbaarheid van uw bedrijf ervaren. Automatisch koppelen we verschillende emoties aan bepaalde kleuren. Bijvoorbeeld rood is een opvallende kleur en roept veel emoties op. Rood straalt energie en passie uit en staat voor leiderschap. Deze kleur wordt ook vaak in de politiek gebruikt. Groen daarentegen staalt harmonie en rust uit en wordt vaak met de natuur geassocieerd. Blauw is de meest gebruikte kleur voor logo’s en dat heeft natuurlijk ook een reden. Blauw straalt namelijk loyaliteit en kalmte uit en staat voor betrouwbaarheid. Door de juiste kleuren en/of kleurencombinaties te gebruiken in het logo en huisstijl, bent u makkelijk herkenbaar en kunt u effectief een boodschap overbrengen.

Ligging

Ook de plaatsing van het ontwerp is belangrijk en moet op zorgvuldige wijze gekozen worden. Hier wordt naar gekeken door een ontwerper en op basis van de kleur en grootte van het logo wordt de locatie bepaald. Werkelijke afmetingen zijn afhankelijk van de maat. Rond de 30CM breed is een normale print voor een t-shirt of hoodie.

Als dat allemaal rond is, is het belangrijk om te kijken naar de kwaliteit van de hoodie. Neem hiervoor de tijd en kies een fabrikant op maat. Onthoud dat een drukkerij geen custom fabrikant is. Ze hebben namelijk slechts een beperkt aantal hoodies om uit te kiezen. Als u tevreden bent met uw beslissing, verzendt u uw ontwerp. De fabrikant zal ervoor zorgen dat de afbeelding op de hoodies van de juiste kwaliteit wordt voorzien. Daarna kunnen de gepersonaliseerde hoodies eindelijk gedragen worden!

Hoodie