Finic focus design
Sport

Activity tracker getest 2021

9 beste activity trackers – Fitbit, Garmin

De beste activity trackers kunnen je helpen bij het bijhouden van je sportprestaties. Door het aantal stappen dat je zet, de afstand die je per dag aflegt, en het aantal calorieën dat je verbrandt te registreren. De beste activity trackers meten ook je slaapkwaliteit.

Dit alles doe je automatisch door je activiteiten van de hele dag te loggen en al die gegevens in een gemakkelijk leesbare grafiek te zetten, zodat je een compleet beeld krijgt van wat je gedaan hebt en hoe dat zich verhoudt tot vorige dagen. Activity trackers zijn ook gebouwd op gemak, want ze zijn meestal licht van gewicht, duurzaam en hebben vaak lange batterijen die je een paar dagen op een enkele lading kunt gebruiken.

Wat is een activity tracker?

Een activity tracker is een apparaat wat je op je lichaam draagt en daarmee verschillende activiteiten meet zoals: stappen, verbrande calorieën, hartslag en je slaappatroon.

Hoe werken activity trackers?

Trackers maken gebruik van een 3-assige versnellingsmeter om te bepalen of u stilstaat, loopt of andere bewegingen maakt, evenals het aantal stappen dat u zet. Deze nuttige gadgets gebruiken deze informatie – samen met uw lengte, gewicht, leeftijd en geslacht – om een schatting te maken van de afstand die u elke dag aflegt en het aantal calorieën dat u verbrandt, en slaan al deze gegevens op in wekelijkse rapporten die u kunt lezen.

Je kunt de gezondheidsgegevens ook via Bluetooth synchroniseren met een smartphone- of tablet-app, zodat u gemakkelijk kunt zien hoe actief je elke dag bent geweest. Met sommige apps kun je ook de calorieën invoeren die je verbruikt, wat je kan helpen te bepalen of je meer eet dan je verbrandt.

Wat zijn de voordelen van een goede activity tracker?

De opkomst van de activity trackers is voor veel mensen een eye-opener geweest: pas toen werd echt zichtbaar hoeveel je daadwerkelijk beweegt op een dag. Een goede activity tracker werkt niet alleen maar als stappenteller. Steeds meer activity horloges laten ook het aantal verbrande calorieën zien, er zit soms een GPS op, het meet je hartslag en de hoeveelheid slaap die je krijgt per nacht. Al met al is een activity tracker een goed hulpmiddel om fitter en gezonder te worden. Je kan er makkelijk mee aan je doelen werken, en proberen om elke dag een beetje meer te bewegen, of in ieder geval om dagelijks genoeg beweging te krijgen.

Activity tracker dames

Wat zijn de beste dames activity trackers? De meeste activity trackers zijn niet elegant genoeg om 24 uur per dag om een vrouwenpols gedragen te worden. Bij het zoeken naar de beste activity tracker voor dames hebben we behalve de beste functies ook naar uitstraling gekeken. Hier staan de beste activity tracker dames.

Zijn activity trackers de moeite waard?

De stappenteller en afstandsmonitor van een activity tracker mogen dan nauwkeurig zijn, de calorieverbranding is slechts een schatting. Dat is zelfs het geval als uw tracker een hartslagsensor heeft. Het aantal calorieën dat u verbrandt, hangt af van meer factoren dan de trackers kunnen bekijken. Het is gemakkelijk om je te veel zorgen te maken over de getallen, en het is belangrijk om te onthouden dat de gegevens het beste kunnen worden gebruikt als een richtlijn – het is geen exacte registratie.

Als u competitief bent ingesteld, kan de uitdaging om elke dag een bepaalde afstand of stap af te leggen u motiveren om actiever te zijn. En voor wie liever een beetje vriendschappelijke concurrentie heeft, kunt u met veel activity trackers meedoen aan uitdagingen met vrienden (of onbekenden) die toestellen van hetzelfde merk gebruiken.

Activity tracker met GPS

Activity tracker gps meten ook de afgelegde afstand op dag. Hierdoor is het calorieverbruik een stuk nauwkeuriger te meten. Deze is namelijk niet enkel meer alleen afhankelijk van het aantal stappen, maar ook van de afstand die de gps meet. Ook kun je met een activity tracker met gps de snelheid meten waarmee je loopt. Ideaal wanneer je met een activity tracker met GPS gaat trainen.

Activity tracker om te zwemmen

Activity trackers voor het zwemmen zijn ideaal wanneer je wilt meten hoeveel calorieen je verbrand tijdens het zwemmen. Vrijwel alle activity trackers zijn tegenwoordig waterdicht en kunnen daardoor gebruikt worden tijdens het zwemmen.

Activity tracker met hartslagmeter

Een activity tracker met hartslagmeter is een ideaal middel om naast afstand en snelheid ook nog data over je hartslag mee te nemen in je trainingsgegevens. Hiermee meet je middels de hartslag hoeveel je beter wordt iedere training. Door de dag heen kun je met een activity tracker met hartslagmeter nog accurater het calorieverbruik meten. Kortom een activity tracker met hartslagmeter is een ideale tools voor de fanatieke sport of iemand die graag iets aan zijn of haar gezondheid wilt doen.

 Waarop moet u letten bij het kopen van een activity tracker

De meeste activity trackers worden geleverd in de vorm van een slanke band met een scherm dat om je pols wordt gedragen als een horloge. Een handvol trackers kan aan uw kleding worden bevestigd, maar deze missen een aantal van de sensoren die polsgebaseerde trackers wel hebben, zoals bijvoorbeeld hartslagmeters.

De fitnessgegevens worden meestal weergegeven op het scherm van de tracker. Sommige trackers hebben een touchscreen waarop je kunt tikken of vegen om de verschillende gegevens te bekijken, terwijl andere een knop aan de zijkant hebben waarmee je door de gegevens kunt bladeren. Er zijn ook tackers zonder scherm, die in plaats daarvan je vooruitgang weergeven als lichtjes op de band. Deze zijn slank en discreet, maar je moet wel de app openen als je een gedetailleerder overzicht van je activiteit wilt zien.

Fitness bijhouden

Met veel trackers kun je verschillende trainingssessies opnemen. Het aantal varieert van minder dan 10 varianten tot wel 130 verschillende soorten oefeningen. Met de meeste trackers kun je wandelen, hardlopen (zowel binnen als buiten) en fietsen registreren, terwijl andere trackers alles bijhouden, van zwemmen en yoga tot circuit- en intervaltraining.

Slaap bijhouden

De mogelijkheden voor het bijhouden van slaap verschillen per tracker. Sommige trackers tellen alleen het aantal uren dat u slaapt op, terwijl andere dit opsplitsen in zware, lichte en snelle oogbewegingsslaap (REM). Sommige geven ook een score voor de kwaliteit van uw slaap en geven tips over hoe u deze kunt verbeteren.

Hartslagsensor

Hartslagmonitors kunnen nauwkeurigere calorieverbrandingsgegevens verschaffen en sommige geven aan in welke zone uw hartslag zich bevindt (personal trainers adviseren vaak dat uw hartslag tussen een bepaalde drempel moet liggen om zo veel mogelijk calorieën te verbranden). Deze informatie kan nuttig zijn als u traint voor een specifiek doel, zoals gewichtsverlies of om uw uithoudingsvermogen te verbeteren.

Zweet- en waterdichtheid (en zwemtracking)

Alle activity trackers zijn zweetbestendig en vele zijn ook waterdicht, zodat ze kunnen worden gedragen als je onder de douche staat of zwemt. Als je een fervent zwemmer bent, kijk dan uit naar een activity tracker die je zwembadsessies bijhoudt, inclusief het aantal baantjes dat je zwemt, de tijd dat je actief bent en het aantal calorieën dat je verbrandt.

Apps van derden

Als u al een smartphone-app zoals Strava gebruikt om uw trainingssessies bij te houden, zoek dan naar een activity tracker die compatibel is met de app die u al gebruikt. Dit betekent dat u uw smartphone achter kunt laten in de wetenschap dat u uw gegevens nog steeds kunt importeren – de activity tracker blijft uw stappen, afstand en verbrande calorieën registreren en wordt automatisch bijgewerkt op de telefoonapp zodra u opnieuw verbinding maakt via Bluetooth.

Levensduur van de batterij

Hoe lang uw activity tracker meegaat tussen twee oplaadbeurten, hangt af van het aantal sensoren dat u gebruikt en hoe vaak u informatie op het scherm ziet. Sommige kunnen tot zeven dagen meegaan tussen oplaadbeurten, terwijl andere er maar twee of drie nodig hebben. Sommige hoeven helemaal niet te worden opgeladen, maar gebruiken traditionele batterijen die moeten worden vervangen als ze leeg zijn.

Verwisselbare bandjes

Bij sommige activity trackers kun je de look veranderen met optionele extra bandjes in verschillende kleuren en materialen.

 Smartphone meldingen

Net als bij slimme horloges krijg je bij de meeste activity trackers ook meldingen van oproepen, berichten en andere app-waarschuwingen die naar je smartphone worden gestuurd.

De beste activity trackers die je in 2021 kunt kopen

1️⃣ Fitbit Charge 4

De Fitbit Charge 4 is de beste activity tracker die er te koop is. Nauwkeurige GPS-tracking goede hartslagmeting, beste slaap tracking en Active Zone Minutes. Met deze mix van functies, is het een vrij uniek horloge op de fitness tracker markt. Het is nog steeds de beste activity tracker die er is, omdat het ecosysteem en de analyse van Fitbit, plus de briljante reeks functies, het zo maken. 

Fitbit Inspire 2

De Inspire 2 is een meer standaard activity tracker in termen van grootte, prijs en functies – maar het is verrassend krachtig en heeft slechts een paar belangrijke functies minder dan de beste geteste tracker: de Fitbit Charge 4. De Inspire 2 biedt een hoge prijs-kwaliteitverhouding. Het doet wat het moet doen. Het meet stappen, afstanden, verbrande calorieën, hartslag en geeft alerts bij inactiviteit.

 


https://sporthorloge.info/activity-tracker/