Finic focus design
Image default
Sport

Dit zijn de beste specialisatiemogelijkheden voor een personal trainer!

Heb jij je personal trainer opleiding afgerond maar wil je toch graag een wat specifieker onderdeel van de gezondheid meepakken? Lees dan vooral verder! Wij hebben voor jou een aantal leuke specialisatiemogelijkheden voor een personal trainer op een rijtje gezet.

Bestrijd obesitas!

Obesitas komt nog steeds veel voor in Nederland en vele mensen strijden hiermee. Met hun lichaam maar ook met henzelf. Wanneer zij hier iets aan willen doen en naar een personal trainer komen is de eerste grote stap gezet en is het aan jou om ze zo goed mogelijk te begeleiden in de uitdaging om obesitas te verslaan. Hierbij is het heel belangrijk dat jij een uitstekende motivator bent, weet hoe je met personen kan omgaan en je goed kan inleven in hun situatie. Zij hebben behoefte aan iemand die ze steunt en coacht wanneer zij het nodig hebben. Jij kan meehelpen aan het bestrijden van obesitas en daarbij meteen bijdragen aan een gezondere wereld.

Een cursus obesitas leert jou als eerste wat obesitas precies inhoudt en de verschillen te herkennen tussen eerbuien en een eetverslaving. Verder speelt motivatie een grote rol in deze cursus, jij leert hoe jouw gesprekvoering zo motiverend mogelijk kan worden gemaakt. Dit zal je onder andere leren door middel van praktische opdrachten om je zo goed mogelijk voor te bereiden. Als jij deze cursus behaalt hebt mag jij jezelf met recht Bewegingsdeskundige voor Obesitas en overgewicht noemen!

Personal training

Verdiep je in het belang van goede voeding

Tijdens een sport & voeding opleiding ga jij je verdiepen in voedingsplannen voor diverse doelgroepen. Jij gaat alles leren over voedingsstoffen, voedingsleer, vitamines & mineralen en nog veel meer. Al deze kennis ga jij samenvoegen tot het voor jou mogelijk is om per persoon een geschikt en gezond voedingsplan op te stellen. Dit is voor ieder persoon anders en daarom is deze sport & voeding opleiding ook een echte uitdaging. De cursus is geschikt voor mensen die graag met voeding bezig zijn en het leuk vinden om andere te helpen met het maken van een geschikt voedingsplan. Jij houdt van gezond eten en wil die kennis graag delen met andere mensen! Voor de sport & voeding opleiding is geen enkele vooropleiding vereist en duurt slechts 4 dagen waardoor het een leuke en waardevolle toevoeging is aan jouw kennis van sport en fitness, iets waardoor jij je kan onderscheiden van de andere personal trainers. Deze opleiding zorgt ervoor dat jij nog beter kan coachen en dat jouw klanten betere resultaten kunnen halen.

Ook biedt het succesvol afronden van de sport & voeding opleiding de mogelijkheid om andere opleidingen te volgen. Denk hierbij aan fitness trainer, bootcamp trainer of functional trainer. De sport & voeding opleiding opent de deuren om je te ontwikkelen als personal trainer, een ideale beginstap dus!