Finic focus design
Dienstverlening

Wat te doen bij een ongeval

Een ongeval hebben is nooit een fijne ervaring. Het is vaak een moment van enorm veel stress en onzekerheid. Onafhankelijk van wie het ongeval heeft veroorzaakt, zijn er echter een aantal zaken die gedaan moeten worden, zoals de pechhulp Helmond inroepen en de verzekering contacteren. De belangrijkste tips zetten we dan graag uiteen, zodat u met een gerust hart kan omgaan met de situatie.

1. Verlaat je auto en verwittig de politie

Een eerste zeer belangrijk punt is dat u uw auto verlaat. Het kan immers zijn dat uw auto door de impact schade heeft opgelopen, zelf wanneer u dit niet kan zien met het blote oog. Door zo snel mogelijk uit de auto te kruipen en wat verder van je auto te gaan staan, voorkomt u de kans dat u verwond wordt door brand of een ontploffing. Bel vervolgens de politie om hen op de hoogte te stellen van het ongeval en van eventuele gewonden. Zorg hierbij dat u hen correcte en volledige informatie geeft!

 

2. Bel de pechhulp Helmond.

Vervolgens kan u de pechhulp bellen om je auto weg te slepen. De pechhulp Helmond zoekt samen met u naar een snelle en veilige oplossing. Uw auto wordt vervolgens veilig bewaard in een auto-opslag, tot u hem komt halen. Zo moet u zich geen zorgen maken over uw auto tot op het moment dat u een oplossing hebt gevonden.

 

3. Neem zo snel mogelijk contact op met uw verzekering

Wanneer u uzelf en anderen in veiligheid hebt gebracht en de onmiddellijke shock wat over is, is het tijd om de verzekering te bellen. In dit gesprek legt u uit wat de aanleiding was van het ongeval en hoe het gebeurde en natuurlijk welke handelingen u hebt getroffen. Stuur hen ook eventuele documentatie op via de post of via email. Ze handelen uw zaak voor u verder af.

https://sleepdiensttotaal.nl/sleepdienst-helmond/