Finic focus design
Aanbiedingen

5 must-have albums voor platenspelers

De opleving van vinyl en de platenspeler heeft de afgelopen jaren een hoge vlucht genomen. Veel gepassioneerde muziekliefhebbers omarmen de analoge geluidskwaliteit en het formaat van vinylplaten. Met zo’n grote keuze aan platen kan het moeilijk zijn om te weten waar je moet beginnen. Van klassieke rockalbums tot nieuwe releases, hier zijn vijf albums die je moet hebben voor je platenspeler.

 

The Beatles – Abbey Road (1969)

Dit klassieke album wordt beschouwd als een van de grootste rockalbums uit de geschiedenis en bevat enkele van de meest iconische nummers ooit geschreven, waaronder “Here Comes The Sun” en “Come Together”. Abbey Road werd opgenomen in de Abbey Road Studios in Londen in de loop van vier maanden en wordt beschouwd als een van de meest volbrachte werken van de Beatles. Het is een essentieel album voor elke verzamelaar of fan die bij elke luisterbeurt de nostalgische charme ervan zal waarderen.

 

David Bowie – Hunky Dory (1971)

Hunky Dory wordt beschouwd als David Bowie’s doorbraakalbum en is algemeen bekend om zijn mix van glamrock en popinvloeden. Nummers als “Changes” en “Life on Mars?” gaven Bowie zijn eerste succes in zowel Europa als Amerika, terwijl nummers als “Kooks” vandaag de dag nog steeds fanfavorieten zijn. Een essentieel album voor alle fans van klassieke rock, Hunky Dory is een absolute must-have voor elke platencollectie.

 

Prince – Purple Rain (1984)

Purple Rain, uitgebracht in 1984, is een absolute klassieker van wijlen Prince Rogers Nelson die hitsingles voortbracht als “Let’s Go Crazy”, “When Doves Cry” en “Purple Rain” Een mix tussen synth-pop, funk, rock, new wave, soul en R&B, maakte dit met een Grammy bekroonde album Prince tot een begrip over de hele wereld en velen noemen het een van de beste albums ooit gemaakt. Elke fan zou een exemplaar op vinyl moeten bezitten – het is gewoon een must have!

 

Kendrick Lamar – To Pimp A Butterfly (2015) 

Het derde studioalbum van Kendrick Lamar won vijf Grammy’s, waaronder Best Rap Album tijdens de ceremonie van 2016, een prestatie die geen enkele andere hiphopartiest had geleverd sinds Outkast het meer dan 10 jaar eerder won met Speakerboxxx/The Love Below in 2004. To Pimp A Butterfly mengt elementen van jazz, funk, spoken word poëzie en soul in Lamar’s kenmerkende rapmuziek, waardoor deze LP een absolute must-own is op vinyl!

 

Bon Iver – For Emma Forever Ago (2007) 

Bon Iver’s debuutalbum For Emma Forever Ago duwde indiefolk naar nieuw sonisch terrein met nummers als “Skinny Love” die wereldwijd een begrip werden. Hoewel Bon Iver sinds 2007 verschillende andere veelgeprezen platen heeft uitgebracht, heeft er geen enkele zo’n weerklank gevonden als hun debuut – een essentiële plaat voor elke liefhebber van indiemuziek of verzamelaar!

 

https://maxiaxi.com