Finic focus design
Image default
Gezondheid

Echt natuurlijke huidverzorging

Een van de gemakkelijkste manieren om zowel de gezondheid als de uitstraling van de huid op een lange termijn te garanderen, is door de huid goed te verzorgen. Zonder onze aarde te schaden, kunnen biologische en natuurlijke huidverzorging producten onze huid herstellen, door een combinatie van essentiële vitamines, plantaardige ingrediënten en mineralen aan onze huid toe te voegen.

De aantrekkingskracht van een echt natuurlijk of biologisch product is intuïtief. Als een blad zichzelf groen kan houden of een framboos rood en sappig blijft, dan kunnen deze bestandsdelen ook voordelen hebben voor onze huid.

Echter zijn natuurlijke huidverzorging en zelfs biologische huidverzorging, termen zonder echte juridische betekenis. Dit betekent dat een crème van een merk dat dit aanbiedt, nog altijd 100% synthetische ingrediënten kan bevatten.

Hoe weet je of het echt natuurlijk is?

Helaas is het voor consumenten niet gemakkelijk om erachter te komen of de producten ook daadwerkelijk natuurlijk zijn, daarom hebben we hier een aantal tips:

Vertrouw er niet op als er alleen “natuurlijk” op het product staat

Zoals hierboven al gezegd, het is geen juridische standaard. Dit betekent dat in de schoonheidsindustrie geen officiële definitie van het woord bestaat.

Let goed op de ingrediënten lijst

Let erop dat er namen op staan die je herkent, van planten uit de natuur. Maar zorg er ook voor dat er geen synthetische of kunstmatige ingrediënten verstopt zitten tussen alle botanische namen.

Vermijd producten die het woord “Fragrance” bevatten

Als dit woord op de ingrediëntenlijst staat, dan is dit een rode vlag! Dit komt omdat dit woord een handelsgeheime mix van soms wel honderden afzonderlijke synthetische parfum ingrediënten kan bevatten.

Let op een natuurlijk zegel op de verpakking

Maar weet wel, dat als een product dit zegel niet bevat, het alsnog natuurlijk kan zijn.

Een certificering of zegel is een goede manier om te zien of een product echt natuurlijk is. Je kunt op internet de soorten zegels en certificeringen, en waar deze voor staan opzoeken.

https://www.origanic.nl/