Finic focus design
Image default
Bedrijven

Budget tips voor de tuin

Alles is tegenwoordig duurder geworden. Helaas stijgen de salarissen meestal nooit zo snel, om alle inflatie teniet te doen. Daardoor kan het extra interessant zijn om budgettips te lezen, voor een mooie tuin. Heb jij daar ook interesse in? Lees dan gerust verder.

Onderhoud jouw terras meubels

Zijn mooie terras meubels duur? Dat hangt er maar net af, van hoe je dit bekijkt. Als je goede en robuuste meubels op het terras hebt, dan kun je een heleboel geld besparen als je de meubels goed onderhoud. Meubels van Douglas hout zijn bijvoorbeeld ontzettend mooi. Ze gaan echter nog veel langer mee, als je de meubels goed onderhoud.

Tweedehands

Elk jaar nieuwe terrasmeubels kopen, dat is eigenlijk pas echt duur. Het is dus slim om gewoon goed spul te kopen en dan ervoor te zorgen dat het lang goed blijft. Wil jij toch vaak wat anders en hou je van afwisseling? Dan is het ook nog een optie om bij marktplaats leuke meubeltjes voor buiten op te zoeken.

Meerjarige planten

Het slimste is om planten, bomen en klimplanten te kopen die voor altijd blijven. Dan hoef je ze immers maar één keer aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan hortensia’s of een blauwe regen. Denk ook aan planten die in de winter groen blijven, zoals bijvoorbeeld dennen.

Het is wel vaak lastiger om veel bloemen in de tuin te krijgen. Toch zijn ze er wel: winterharde, vaste planten die ook bloemen hebben. Zo heb je bijvoorbeeld de schoenlapperplant. Dit is een bodembedekker van 30 tot 45 cm hoog met paarse bloemen. De plant bloeit in het voorjaar. De plant heeft ook bijzonder blad dat normaal middengroen is, maar in de winter groenpaars is.

Wil je toch elke jaar wat anders? Kies dan voor het kopen van wat zaadjes. Die zijn niet zo duur en kunnen de tuin in korte tijd erg mooi laten opfleuren. Tip? Zonnebloemen zijn ontzettend leuk!

https://www.outsidemeubelen.nl/