Finic focus design
Gezondheid

Chiropractie voor senioren: gezond ouder worden

De wervelkolom is een zeer complexe structuur, bestaande uit 144 gewrichten die samenwerken om ons lichaam evenwicht, flexibiliteit, bescherming en steun te bieden. Het is via de ruggengraat dat alle informatie en commando’s die het leven mogelijk maken, passeren.

 

Als we geboren worden, zijn onze fysieke structuren zeer flexibel en harmonieus, en zijn we beter in staat om ons aan te passen en te herstellen van overbelasting. In de loop van ons leven krijgen we echter te maken met overbelastingen die veranderingen veroorzaken in de werking van de wervelkolom, en als die niet worden behandeld, vertonen ze tekenen van degeneratie en symptomen van stijfheid.

Kan Chiropractie ouderen helpen?

Chiropractie is een wetenschap die zeer geïndiceerd is voor ouderen, omdat in deze fase de stijfheid, veroorzaakt door degeneraties van de wervelkolom, de belangrijkste oorzaak van pijn is. Hoe stijver het gewricht, hoe meer het lichaam wordt beperkt en dus hoe pijnlijker.

 

De Chiropractor Ede zoekt het tegenovergestelde pad van deze realiteit. Het voorstel van deze behandeling is de wervelkolom wat meer beweging te geven, waardoor de vicieuze cirkel wordt doorbroken waarin gewrichtsstijfheid spanning genereert, die op zijn beurt meer pijn en meer stijfheid genereert.

Wat zijn de voordelen van chiropractische zorg voor ouderen?

 

Immuunsysteem en algemene gezondheid

Als uw wervelkolom goed is uitgelijnd, verhoogt dat de bloedsomloop, waardoor gifstoffen uit het lichaam worden verwijderd. Het stelt de hersenen ook in staat volledig te communiceren met alle delen van het lichaam, waardoor het lichaam doeltreffender kan worden gecontroleerd en hersteld. Volwassenen die regelmatig een chiropractor raadplegen, vertonen een aanzienlijke verbetering van de werking van het immuunsysteem en van de levenskwaliteit.

Pijnbestrijding

Rugpijn bij oudere patiënten is meestal het gevolg van artrose of compressiefracturen van de wervelkolom. Naarmate iemand ouder wordt, neemt de botdichtheid af, waardoor botbreuken kunnen ontstaan tijdens dagelijkse werkzaamheden. Als uw rug niet in lijn ligt, verhoogt dit de druk op de wervels en kan het risico op breuken toenemen. Door manuele aanpassingen brengt de chiropractor Ede de wervelkolom opnieuw in lijn, waardoor de artrosepijn en de druk op de gewrichten tussen de wervels wordt verlicht.

Kwaliteit van het leven

Chiropractische zorg is een essentiële pijler van preventieve zorg. Als volwassenen ouder worden en hun gezondheid begint af te nemen, is het nog belangrijker dat ze hun gezondheid beschermen met regelmatig onderhoud door middel van chiropractie.

 

De missie van de chiropractor Ede is om zijn patiënten de middelen te geven om een betere versie van zichzelf te worden. Als u last heeft van pijn of ongemak, neem dan contact op met deze professional en hervind uw gezondheid en uw wil om te leven!