Finic focus design
Image default
Auto's en Motoren

Elektronische motorafstemming – Voordelen van het doen

Misschien vraag je jezelf: is chip tuning goed voor mijn auto? Voordat we deze vraag beantwoorden, moeten we begrijpen wat erbij betrokken is. Wanneer u uw motor afstemt, wordt u in principe de uitvoering van de motor afgestemd. Prestaties hangen af van verschillende factoren, waaronder het type brandstof (diesel of benzine) en het type motor (inname, compressie of burn-out). Het hangt ook af van hoe u met uw auto rijdt.

 

Met het brandstofverbruik is het belangrijke bestuurder van de prestaties, het is belangrijk dat de motor efficiënt kan werken. Er zijn veel voordelen geassocieerd met chiptuning, waardoor het erg populair is bij alle generaties chauffeurs. Het belangrijkste voordeel is een toename van de gaskilometers. Dit betekent meer rijcomfort en een betere werkomgeving. Het tweede grote voordeel is verhoogd vermogen. De combinatie van deze twee factoren betekent dat je tijdens het rijden een beter gevoel krijgt.

 

Het proces van chiptuning is niet zo gecompliceerd als sommige mensen kunnen geloven.

Het basisidee is om ongewenste items uit de verbrandingskamer te verwijderen en deze te vervangen door items die de prestaties van de motor verbeteren. Een brandstofinjectiesysteem is een mechanisch apparaat dat de brandstation verbetert en het brandstofverbruik van de auto vermindert. Als u een luchtinjectie-systeem hebt, zult u merken dat u zacht en comfortabeler rijdt en de motor niet zo luid klinkt als bij gebruik van een handmatige verzending.

 

Een ander voordeel is een verbetering in de gashendelreactie van de auto. Throttle-reactie wordt gedefinieerd als de versnelling van de auto wanneer de bestuurder de gashendel laat. In de meeste auto’s wordt meestal een geschikte set gashendelresponsregelapparaten geïnstalleerd om de gashendelrespons te verbeteren. Meestal wordt dit bereikt door individuele gashendelboxen aan te passen aan individuele motoren.

 

Er zijn veel voordelen van het doen van chip-tuning.

Afgezien van de voor de hand liggende toename van de prestaties, krijg je ook een stiller running voertuig. Er wordt geen extra ruis gemaakt door de toevoeging van een nieuwe elektronische besturingseenheid. Een ander voordeel is een toename van het brandstofverbruik, dat kan vertalen naar grote besparingen op gas- en lagere emissies.

 

Het hele proces van chiptuning is heel eenvoudig. Als u op zoek bent naar manieren om uw auto te verbeteren, moet u rekening houden met elektronische motorafstemming. De algehele prestaties en rijcomfort van uw auto zullen dramatisch verbeteren als u het goed doet. Voordat je aan de slag moet, moet je je huiswerk maken.

Heeft u interesse in een chiptuning voor uw auto met behoud van garantie? Klik hier https://www.chipperformance.nl/