Finic focus design
Image default
Aanbiedingen

Hoe kies ik een goede stofzuiger?

Een schoon huis is heel belangrijk, zowel voor je fysieke gezondheid (hygiëne) als je mentale gezondheid. Een opgeruimd en schoon huis zorgt voor minder prikkels en geeft je veel meer een gevoel van ontspanning wanneer je thuis bent. We kunnen ons voorstellen dat het uitzoeken van een nieuwe stofzuiger niet de makkelijkste klus is. Er zijn namelijk behoorlijk wat dingen waar je van tevoren over na moet denken. In dit blogartikel leggen we je uit waar je op moet letten zodat je zonder twijfel de beste keuze maakt.

Harde ondervloer

Als jouw huis een PVC-, parket-, of tegelvloer heeft dan heb je een stofzuiger nodig die speciaal is ontworpen om dit type oppervlakken te reinigen zonder schade te veroorzaken. Vaak werkt het gewone opzetstuk dat bij de meeste stofzuigers wordt geleverd prima op harde vloeren. Heeft u echter een parketvloer, dan kun je het beste een stofzuiger gebruiken met een speciale parketborstel of er een kopen die aansluit op jouw model stofzuiger. Zo beschermt je jouw vloer tegen mogelijke schade. Als u op zoek bent naar een stofzuiger die goed werkt op harde vloeren, kijk dan goed naar beoordelingen en vergelijk de prestaties om de beste optie voor jouw behoeften te vinden.

Zachte ondervloer

Voor een vloer met tapijt of vloerbedekking heb je een stofzuiger nodig die voldoende kracht heeft om stof en vuil van de vloer te verwijderen. Een mondstuk voor alleen harde vloeren volstaat dus niet. Wij raden aan om bij het kopen van een nieuwe stofzuiger, in de technische specificaties te letten op de zuigkracht bij zachte vloeren. Krachtzuigers met de aanduiding excellent of zeer goed betekenen dat u minder vaak over een plek hoeft te gaan dan met een matig beoordeelde stofzuiger.

Makkelijk te repareren 

Hoewel je liever er niet vanuit gaat dat je stofzuiger binnen afzienbare tijd stuk gaat kan het wel handig zijn om met de aankoop van een stofzuiger rekening te houden met eventuele reparaties. De stofzuigers van bekende merken zijn over het algemeen namelijk eenvoudiger en beter te repareren dan de goedkope varianten die je toevallig scoort in een aanbieding van een supermarkt. Online is het eenvoudig om Dyson onderdelen te bestellen voor de reparatie van het product. Als het apparaat geen zuigkracht meer heeft, kan het zijn dat de slang of stang geblokkeerd is (bijvoorbeeld door een verstopping) of dat je het filter moet vervangen. Als jouw Dyson helemaal niet aangaat, is de stekker misschien niet goed aangesloten of is er een probleem met de bedrading. In dat laatste geval is het raadzaam om een vakman inschakelen.

https://fixpart.nl/nl/appliances/dyson-onderdelen-en-accessoires