Finic focus design
Image default
Aanbiedingen

Natuurstenen details in uw tuin

Natuurstenen details in uw tuin

Het gebruiken van natuursteen in uw tuin kan zorgen voor een mooi effect. Dan hebben we het niet alleen over het gebruiken van natuursteen als tegels, maar ook als mooie accessoire in de tuin. Hierbij kunt u denken aan grote keien, grind, breuksteen of vijverranden. U kunt er helemaal een eigen creatieve draai aan geven. In deze blog geven wij een aantal opties om natuursteen in uw tuin te verwerken.

Wat is natuursteen?

Om te beginnen leggen we eerst uit wat er onder natuursteen valt. Natuursteen is een verzamelnaam voor vele soorten stenen. Hieronder vallen marmer, basalt, kalksteen en noem maar op. Deze soorten steen hebben vaak een prachtige uitstraling die mooi in uw tuin passen. Ze halen natuurlijke elementen naar boven. De verschillende soorten stenen hebben allemaal hun eigen eigenschappen en daarbij ook hun eigen kleuren, texturen en uitstraling. 

Natuursteen gebruiken in uw tuin

In een tuin draait het allemaal om balans, een buitenruimte met alleen maar steen is ook zo kil. Maar door het toevoegen van groen, kunt u een prachtige oase creëren. Natuursteen kan op allerlei verschillende manieren worden gebruikt. Grind en split worden vaak als grondverharding gebruikt. Tegels worden vaak gebruikt bij terrassen en bij paden in de tuin. Elke soort natuursteen is vaak te verkrijgen in verschillende vormen en maten, hierdoor kunt u deze op verschillende manieren in uw tuin verwerken. 

Laat uw creatieve kant los

Er zijn allerlei creatieve manieren te bedenken om natuursteen in uw tuin te verwerken. Zo kunt u tegels op elkaar stapelen om een verhoging te maken die kan dienen als zitje. Of gebruik natuurstenen tegels als rand voor uw vijverrand. U kunt gebruik maken van een soort natuursteen, maar het mixen van verschillende stenen geeft een mooi speels effect. Laat groene planten tegen de stenen aangroeien voor een levendig geheel.

Tools voor het plaatsen van natuursteen in uw tuin

Voor het plaatsen van stenen heeft u meerdere tools nodig. Zo kunt u een steenkruiwagen gebruiken om de lasten van het dragen van de zware stenen te verminderen. Voor al deze tools kunt u bij Visser & Visser terecht!

 

https://www.visserenvisser.nl/