Finic focus design
Image default
Woning en Tuin

Raamfolie dat van textiel is gemaakt

Voorheen werd raamfolie eigenlijk altijd van een soort pvc gemaakt. Dat plastic is sterk en gaat lang mee. Het blijft mooi en je kunt het voorzien van een plaklaagje zodat mensen het als zijnde decoratiefolie aan hun ramen kunnen plakken. Wat betreft de pvc raamfolies is er keuze genoeg: gezandstraald folie, melkglas folie, zonwerende folie, verduisterende raamfolie soorten, veiligheidsfolie. Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken als dat het al bestaat! Toch is er enkele jaren geleden een geheel nieuw folie op de markt gekomen dat niet van pvc is gemaakt. Deze is gemaakt van textiel en heeft dan ook een textiele uitstraling.

Vergelijk het niet met een gordijn. Want het is anders. Heel mooi! We noemen het squid folie. Het wordt geleverd in een aantal aarde tinten zoals kolen zwart, krijtbord wit, creme en grijs. Het squid raamfolie zorgt ervoor dat mensen van buitenaf minder goed bij je naar binnen kunnen kijken. En overdag kun jij zelf best wel goed door dit folie heenkijken. Doordat textiel luchtig is, is dit zelfklevende folie ook geschikt voor ramen die gemaakt zijn van dubbelglas of zelfs hr glas.

Raamtextiel is veel duurder dan standaard raamfolie. Maar het oogt ook wel veel chiquer. Zeker als je hele raampartijen wilt doen, is dit decoratiefolie echt een aanrader. En dat kan ook! Want het squid raamtextiel wordt geleverd in een extra breed formaat waardoor je ook grote ramen in één keer kunt beplakken. Bij Plakfoliewebshop.nl – een webshop in zowel plakfolie als raamfolie, kun je squid bestellen. Je kunt daar ook proefstaaltjes bestellen. En aangezien Squid best duur is, kun je dat natuurlijk beter eerst doen. Er zijn 4 soorten en als je ze thuis allemaal wilt vergelijken zou je van elk exemplaar even een staaltje moeten bestellen. Thuis kun je dan de vier kleuren met elkaar vergelijken en je keuze hierop uiteindelijk basseren. Plak je staaltje ook even op een raam zodat je thuis goed kunt zien in hoeverre je er zelf doorheen kunt kijken. Dat is namelijk wel een belangrijk punt. Verder is Squid gewoon een heel mooi folie dat je echt gezien moet hebben!