Finic focus design
Image default
Aanbiedingen

Shopping gids voor een fauteuil

Dus je hebt eindelijk je eerste fauteuil te kopen. Gefeliciteerd! Dit is een grote stap – zowel letterlijk als figuurlijk. Een fauteuil is een belangrijk meubelstuk, dat je waarschijnlijk nog vele jaren zult hebben. Met een fauteuil maak je het interieur écht volwassen. Met dat in gedachten is het belangrijk om verstandig te kiezen. In dit blogartikel geven we je een paar tips over hoe je een fauteuil kiest die perfect is voor jouw huis.

 

Grootte is belangrijk

Het eerste waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een fauteuil is de grootte. Je moet ervoor zorgen dat de stoel comfortabel past in de ruimte waar je van plan bent hem neer te zetten. Meet de afmetingen van de kamer op en neem die mee als je gaat winkelen. Het is ook een goed idee om een meetlint mee te nemen, zodat je de afmetingen van de fauteuils die je overweegt dubbel kunt controleren. Je wilt niet eindigen met een stoel die te groot of te klein is voor de ruimte – dat zou alleen maar geldverspilling zijn.

 

Stijl is ook belangrijk

Natuurlijk wil je er ook voor zorgen dat de fauteuil die je kiest past bij je algemene inrichting. De stijl van de stoel moet de stijl van je andere meubels aanvullen. Als je een modern huis hebt, zoek dan een fauteuil met strakke lijnen en een eenvoudig ontwerp. Heeft je huis meer een traditionele uitstraling, dan geef je misschien de voorkeur aan een fauteuil met meer sierlijke details. Hoe dan ook, het is belangrijk om een stijl te kiezen die goed past bij je bestaande inrichting. Wat voor stijl je ook kiest, bij Jeha vind je zeker de juiste fauteuil!

 

Denk aan comfort

Vergeet tot slot het comfort niet! Je kunt in de verleiding komen om een fauteuil alleen op basis van zijn uiterlijk te kiezen, maar dat zou een vergissing zijn. Vergeet niet dat dit iets is waar je veel tijd in gaat doorbrengen, dus het moet zowel comfortabel als stijlvol zijn. Ga een paar minuten in elke stoel zitten voordat je een definitieve beslissing neemt. Zorg ervoor dat de stoel ondersteunend is en geen onnodige druk uitoefent op je rug of benen. En indien mogelijk, probeer de stoelen persoonlijk uit in plaats van ze ongezien online te kopen. Zo weet je zeker dat ze net zo comfortabel zijn als ze eruit zien.

 

https://www.jeha.nl/