Finic focus design
Image default
Banen en opleidingen

Studeertips

Het kan soms lastig zijn om de concentratie en/of de motivatie te vinden om te gaan studeren. Veel mensen kampen over het algemeen met concentratieproblemen, dit getal ligt bij studenten over het algemeen het hoogst. De komst van concentratieproblemen, hebben we voornamelijk te danken aan het feit dat we in een tijd leven met technologie. We krijgen hierdoor veel prikkels, waardoor concentratieproblemen ontstaan. Mocht jij iemand zijn die moeite heeft met studeren, dan zijn hier een aantal tips die jou erdoor heen kunnen slaan.

Plannen

Plannen is vaak makkelijk om te doen, maar moeilijk om na te komen. Het is vaak makkelijker om jezelf kleine stukken stof te geven, dan dat je op het einde van de week opeens meerdere hoofdstukken moet doen. Je kan beter veel te vroeg beginnen waardoor je maar hele kleine stukken hoeft te leren, dan wanneer je te laat begint en dan heel veel stof moet leren, waar je de concentratie dan vervolgens niet voor hebt.

Geheugensteuntjes

Bedenk bijvoorbeeld geheugensteuntjes of maak kaartjes waardoor je makkelijk kan leren. Schrijf aan een zijde de vraag en de andere kant het antwoord, hierdoor leer je op het moment dat je creatief bezig bent. Maak dan bijvoorbeeld een kaartje met het woord derdengeldenrekening en aan de andere kant de definitie van het woord. Hierdoor heb je de woorden al een gezien en ben je op een leuke manier aan het leren.

Herhalen

Herhalen is zo ontzettend belangrijk. Probeer kort te herhalen wat je de dag daarvoor geleerd hebt. Zo blijft je geheugen fris en voorkom je dat je weer dagen moet gaan spenderen aan de stof die je eigenlijk al geleerd had.

Stoorzenders

Zet al je stoorzenders uit. Ga bijvoorbeeld niet met de tv aan studeren, of met je telefoon naast je. Dit zijn namelijk allemaal punten waardoor jij afgeleid wordt. Probeer eigenlijk ook niet met muziek te studeren, want de kans dat je daardoor ook afgeleid wordt door de muziek zelf is ook aanwezig. Probeer dus eigenlijk in een ruimte te zitten waar je zo weinig mogelijk prikkels ervaart. Hierdoor zal je je het beste kunnen concentreren op je leerstof.

https://bundelpay.nl/wat-is-een-derdengeldenrekening/