Finic focus design
Image default
Huishoudelijk

Voor het eerst uit huis

Het is voor iedereen een spannend moment wanneer je de eerste keer je vleugels gaat spreiden. Je hebt genoeg geld gespaard om eindelijk op jezelf te gaan, je gaat studeren in een andere stad, jij en je partner besluiten om samen iets te gaan zoeken, of om welke andere reden dan ook, ga jij het nest van je ouders verlaten. Het zoeken van een nieuwe plek is vaak al spannend, aangezien je opzoek gaat naar een nieuwe thuis. Je hoeft je straks niet meer te gaan verantwoorden bij een ouder, of voogd. Je kan straks de deur uitgaan wanneer je wil. De enige keerzijde is dat jij niet meer kan aanbellen wanneer je jouw sleutels bent vergeten, of de afwas laten staan in de hoop dat je ouders het wel voor je zullen opruimen, of niet te hoeven koken. Die tijden zijn helaas voorbij, maar er staan ook een heleboel leuke dingen voor je klaar in de toekomst. Je zal nu zelf de schoonmaakspullen bij Omnimar moeten kopen.

Vinden van de juiste plek

Zorg dat je weet wat je wil. Het kan een valkuil zijn dat je teleurgesteld bent en niet precies weet te krijgen waar je naar op zoek bent, maar ga vooral niet voor minder zitten. Het wordt namelijk jouw volgende woning, dus ben niet te soepel in je beslissingen. Je mag gerust eisen stellen aan dingen die jij mooi vindt en die je minder mooi vindt. Je kan altijd nog de beslissing maken om te schikken voor een minpuntje.

Bezichtingen

Wanneer je de kans krijgt, zorg dat je vaker een woning gaat bezichtigen. Je ziet de tweede keer vaak dingen die je de eerste keer niet zag. Neem niet hals over op een beslissing over een huis, maar bekijk als rustig en misschien zelfs een beetje kritisch. Maak voor jezelf op of na de tweede bezichtiging je nog steeds zo tevreden of enthousiast bent over de woning.

Meubels

Natuurlijk wil je meteen de allermooiste meubels halen, maar dit hoef je vaak echt niet allemaal niet te kopen. Ga eens langs bij tweedehandswinkels, waar je super veel spullen kan vinden die en nog van goede kwaliteit zijn, goed uitzien en weg kunnen voor een prikkie. Dat is dus een win-win situatie.

https://omnimar.nl/