Finic focus design
Image default
Verbouwen

Waar aan denken bij een nieuwbouwwoning?

Wanneer je de sleutel krijgt van je nieuwbouwwoning moet je gelijk denken aan goed stukadoorsbedrijf Hoog, aan de plaatselijke schilder en aan iemand die je vloeren komt leggen. En dan komt de rest nog. Wanneer je maanden gewacht hebt op de oplevering van je woning, is het een verademing wanneer je dan eindelijk de sleutel in ontvangst mag nemen. Het klussen kan beginnen om het huis tot een thuis te maken en het helemaal naar wens in te kunnen richten. Veel kun je voorbereiden, begin daar dan ook op tijd mee om problemen of verrassingen tijdens of na de oplevering te voorkomen en je gewoon lekker op jouw tempo kan gaan klussen.

De basis

Het is vaak ontzettend lastig, maar het moet toch even gebeuren. Wanneer je nog nooit echt in je toekomstige woning geweest bent, maar je moet toch een vloer, kleuren op de muur en een keuken uitzoeken. Doe dit natuurlijk ruim van te voren, zodat je rekening kunt houden met de lange levertijd en je dit binnenkrijgt wanneer het jou uitkomt en je er niet te lang op hoeft te wachten. Kijk naar wat je misschien al jaren mooi vindt bij anderen en kijk niet te veel naar trends van het moment. Dit kun je nu hartstikke mooi vinden, maar dat kan na een aantal maanden al heel anders zijn. Probeer in de grote lijnen vooruit en achteruit te kijken in de keuzes die je maakt.

Het inkleuren van de kleurplaat

Ook de levertijden van het meubilair zijn enorm lang, daarom moet dit ook uitgekozen worden voordat je de sleutel hebt. Dit is vaak wat makkelijker te bepalen, omdat je vast al een plaatje in je hoofd hebt. Zorg dat de belangrijkste meubels zoals een eettafel, eetkamerstoelen, een bank en een televisiekast in ieder geval uitgekozen en besteld zijn. Wanneer deze meubels eenmaal in huis staan, kun je het steeds iets verder inkleuren en afmaken totdat jij tevreden bent.