Finic focus design
Image default
Fitness

Thuis snel spieren opbouwen zonder gewichten

Hoe bouw je thuis snel spieren op zonder gewichten?

Dit is een van de meest voorkomende vragen onder tieners en volwassenen. Ze moeten altijd alleen horen dat hoe ze thuis snel spieren opbouwen zonder naar de sportschool te gaan of gewichten te heffen?

Hieronder in dit artikel heb ik een aantal manieren uitgelegd om thuis snel spieren op te bouwen ook jij kunt gemakkelijk je spieren oppompen zonder een set halters of een crosstrainer of een loopband te bezitten om je spieren te laten groeien.

Ook hoef je geen lidmaatschap van een sportschool of fitnessclub aan te schaffen. In dit artikel vind je de gemakkelijkste manieren om thuis snel spieren op te bouwen zonder gewichten, je hoeft je alleen maar te concentreren door een doel te stellen, want in deze enorme levensstijl waarin alles digitaal gaat willen mensen geen fysieke activiteiten doen en dit is echt dodelijk voor ons, en nodigt ons lichaam uit tot veel ziekten.

Sta dus op en begin nu met bewegen! Hier zijn enkele basisoefeningen over hoe je thuis spieren kunt opbouwen zonder apparatuur, het zal je op weg helpen of je weer in vorm brengen.

Hardlopen of joggen

Het is te gemakkelijk, toch? Je hoeft alleen maar je comfortabele schoenen en kleding aan te trekken, het hek open te doen en te beginnen met het lopen van enkele afstanden, Eenvoudig maar het is niet eenvoudig zoals het lijkt.

Voor beginners en nieuwelingen wordt geadviseerd om alleen te beginnen met langzaam wandelen of joggen, dit zal je fysieke uithoudingsvermogen vergroten.

Na een paar dagen voel je je energieker en nu ben je klaar voor de volgende stap. Begin met hardlopen, terwijl je voor het eerst gaat hardlopen zullen je spieren schreeuwen, dus het beste advies is om langzaam te beginnen en eerst kortere afstanden te nemen om je beenspieren en je cardiovasculaire systeem op te bouwen.

Als ze allebei sterker worden, verhoog dan je tempo en afstand. Hardlopen helpt je om fysiek en mentaal therapeutisch te blijven en dit is een heel basale stap om thuis snel spieren op te bouwen.

Push-ups

Push-ups zijn een effectieve en efficiënte manier om spieren op te bouwen in ons bovenlichaam, traint alle bovenste vorm van lichaamsspieren zoals armen, rug, schouders en borsten. Als je ervaren genoeg wordt, kun je een verbeterde vorm van push-ups gebruiken door te leunen op de muur, op de deur van de keuken, of waar dan ook om de push-up onder een hoek te doen. Naarmate je sterker wordt kun je misschien toewerken naar het gebruik van de vloer als uitgangspunt. Push-ups helpen ook om je spieren langs de triceps en biceps, d.w.z. je armspieren, te vergroten, omdat deze oefening ons hele lichaam als gewicht gebruikt.

 

Crunches

Crunches zijn weer iets wat je gemakkelijk kunt doen, het helpt je spiermassa op te bouwen in en rond de taille. De crunches zijn niet zoals de oude sit-ups, is veel effectiever in het versterken van de buikspieren en je algehele kernspiergroep. Begin met 5 -10 crunches per dag en je kunt elke dag wat meer opvoeren. Dit zijn enkele bescheiden, maar bewezen manieren om spieren op te bouwen zonder gewichten te gebruiken.

Dips

Dips zijn een effectieve complexe oefening omdat je je hele lichaamsgewicht optilt. Gebruik je volledige extensie tijdens het uitvoeren van dips. Als je enige vorm van moeite hebt met het uitvoeren van een dip kun je iemands hulp inroepen die je benen kan vasthouden.

Pull-Ups

 

Pull-ups worden beschouwd als de beste oefening voor het bovenlichaam. Het omvat alle spieren van het bovenlichaam, zoals rug, armen, borst en schouders. Als je in het begin geen rechtopstaande pull-ups kunt doen, kun je gaan met platte pull-ups en dan naar een hoger niveau gaan als je steviger wordt. Je kunt ook Chin-ups overwegen, want die zijn het beste om thuis snel biceps te krijgen en spieren op te bouwen.

Squats

Squats zijn de echte meester van alle oefeningen als je je portie spieren wilt vergroten. Deze oefening raakt je benen en je rug. Het helpt ook door te werken in de core, deze oefening werkt naadloos in het opbouwen van je dijen en zorgt ervoor dat je onderrug sterker wordt.

Oefeningen met lichaamsgewicht

De beste manier om zonder gewichten spieren op te bouwen en je lichaamsmassa te vergroten, op het laatst moet je je spieren voortdurend uitdagen door steeds zwaardere lichaamsgewichtoefeningen te doen – net zoals je in de sportschool zwaardere gewichten gebruikt.

Je kunt geavanceerde lichaamsgewichtoefeningen gebruiken zoals de eenarmige push-up, pistol squat, eenarmige chin-up, plank, l-sit en enkele fronthefbomen waarmee je voortdurend uitgedaagd wordt. Deze geavanceerde lichaamsgewicht oefeningen vereisen een hoge lichaamsspanning die leidt tot enorme krachttoename.

Dit zijn dus de bodybuilding oefeningen zonder apparatuur die je thuis kunt proberen.

Tips om thuis snel spieren op te bouwen

Weet je dat ons lichaam niet wil aankomen of spieren wil ontwikkelen? Ja, de spieren verhogen de stofwisseling en verminderen de opslag van vet in ons lichaam en het gaat naast de natuurlijke functie van het lichaam. Ons lichaam doet er alles aan om de groei van de spieren tegen te houden. Je moet elk van de onderstaande stappen volgen om te slagen in het spel van de beste manier om spieren te winnen:

Train gepassioneerd – Als je eenvoudige oefeningen doet zullen je spieren niet sterker worden. Het is niet de bedoeling dat je aanneemt dat een paar pushups en squats enig verschil zullen maken in je lichaam.

Doe eerst eenvoudige oefeningen– als je een newbie bent en dan zullen complexe oefeningen voor jou uitdagender zijn en je tot verschillende blessures leiden.

Houd je dagelijkse trainingen bij– bijhouden helpt je om je trainingen spannend te houden, je kunt het aantal herhalingen en sets opschrijven die je tijdens de hele training maakt. Doe dan na elke training meer herhalingen.

Neem de juiste rust en probeer spieropbouwende trainingen te doen

De meesten van ons willen in een mum van tijd resultaat boeken en gaan daarom 7 dagen per week als een monster aan de slag. Maar onze spieren hebben rust nodig om te herstellen en te groeien. Onze spieren raken gescheurd als ze worden belast. Deze scheuren herstellen zich als we rust nemen, dus is het aan te raden om slechts 5 dagen per week te trainen.

 

Hieronder nog een video met een goede workout schema om thuis spieren te kweken:

https://www.cyclesys.nl