Finic focus design
Image default
Architectuur

Veelvoorkomende fouten bij het kopen van een huis

Het kopen van een huis is een spannende en vaak een emotioneel vermoeiende zoektocht. Je wil graag dat je huis aan bepaalde eisen voldoet en dat het voor jou ook voelt als een plek die jij thuis kan noemen. Bij het kopen/huren van een huis komen een heleboel factoren kijken. Helaas zijn er ook valkuilen die niet in overweging genomen worden.

Idealiseren

Wanneer je bij een bezichtiging meteen een goed gevoel hebt en ook vrij snel weet dat je het huis wil huren/kopen is het belangrijk om toch kritisch te blijven op de woning. Bij de eerste bezichtiging zullen dingen niet opgevallen zijn en over het hoofd gezien worden. Een 2e bezichtiging wordt zeker aangeraden. Mocht er eventueel ruimte zijn voor een 3e of 4e bezichtiging dan wordt dit ook  aangemoedigd.

Afstappen van je eisen

Mocht jouw ultieme droom een Kubistische woning zijn of een bungalow, dan moet je dit niet zomaar loslaten. Door de huidige huizenmarkt liggen de huizen niet voor het oprapen, maar dat betekent niet dat je moet gaan kiezen voor minder. Vergeet niet waarom je bepaalde eisen hebt gesteld.

Persoonlijke hypotheekadvies

Het is belangrijk om op tijd met een hypotheekadviseur te gaan praten over je maximale hypotheek. Wanneer je te weinig inzicht hebt in je hypotheek en je besluit om te gaan bieden, kan het zomaar voorkomen dat je gaat bieden op jouw perfecte kubistische woning of bungalow, maar dat het achteraf blijkt dat je niet met de juiste middelen aan het bieden bent. Dan bestaat de kans er dat je huis voor je neus nog wordt weggekaapt.

Omgeving

Bij een perfecte woning gaat het niet alleen om het huis zelf, maar ook om de omgeving. Ben bewust bezig met het toekomstbeeld dat jij voor ogen hebt. Mocht je een gezin willen starten, maar het huis ligt aan een hele drukke straat dan is het huis wellicht niet geschikt voor jouw toekomstbeeld. Let daarbij ook op de bereikbaarheid van winkels, scholen en je eigen werkplek.

https://bruis-architectuur.nl/kubistische-woning/