Deze zalmfilets worden geroosterd op een sappig tomaten-sjalottenmengsel. Dit gerecht maakt extra zalm zodat je deze voor andere hoofdgerechten kunt gebruiken.
Ingrediënten
Bereiding
Ontdooi de vis, indien bevroren. Dep droog met keukenpapier. Verwarm de oven voor op 205 °C.
Smeer een ovenschaal licht in met een bakspray. Meng in de ovenschaal tomaten, sjalotten, knoflook, oregano, olijfolie, 1/4 theelepel zout en 1/4 theelepel peper.
Rooster, onbedekt, gedurende 15 minuten. Leg de zalm met het vel naar beneden op het tomaat-sjalotmengsel. Bestrooi de zalm met de resterende 1/4 theelepel zout en de resterende 1/4 theelepel peper. Rooster, onbedekt, gedurende 15 tot 18 minuten of tot de zalm gemakkelijk uit elkaar valt wanneer je dit test met een vork. Verplaats de zalm naar een snijplank.
Bewaar tweederde van de gekookte zalm voor een andere maaltijd (zie Tip).
Gebruik een keukentang om het zalmvlees van het vel te tillen; gooi de huid weg. Serveer de rest van de zalm met het tomaten-sjalottenmengsel. Tip Verdeel de bewaarde gekookte zalm over twee luchtdichte bakjes. Dek af en bewaar tot 3 dagen in de koelkast of vries tot 3 maanden in. Voedingswaarde: Portie: 85 g zalm en 150 ml tomatenmengsel Per portie: 292 calorieën; eiwit 25 g; koolhydraten 12,3 g; voedingsvezels 2,3 g; suikers 5,4 g; vet 16 g; verzadigd vet 3g; cholesterol 66,3 mg; vitamine a IE 1821,8 IE; vitamine C 30,7 mg; foliumzuur 63,4 mcg; calcium 55,5 mg; ijzer 1,3 mg; magnesium 58,5 mg; kalium 932,2 mg; natrium 273,4 mg. Voedings uitwisseling: 3 magere eiwitten, 2 vetten, 1 1/2 groente Op www.aardappelshop.nl kunt u verse knoflook en sjalotten kopen voor dit recept. |
![Image default](https://finicfocusdesign.nl/wp-content/uploads/2022/01/V09pNOb-1920x1441.jpg)