Finic focus design
Image default
Toerisme

Wat als het weer aan de Belgische kust slecht is?

restaurants blankenberge

Je gaat naar zee, maar is het slecht weer? Maak je geen zorgen! Er zijn veel andere goede dingen langs de kust van België, niet alleen stranden. Het rijke culturele erfgoed is een bezoek waard! Kun je het niet laten zwemmen? Kies dan voor een binnenzwembad. Voor elke kuststad zijn wij altijd op zoek naar goede alternatieven, zodat u zich niet verveelt!

Fort Napoleon

Omdat de Franse generaal Napoleon (Napoleon) bang was om aangevallen te worden door de Britten, werd Fort Napoleon een fort. Dit werk begon in 1811 en het Fort Imperial werd ooit gebruikt als een verdedigingsbolwerk. Uiteindelijk werd het gebruikt als wapenopslag en schuilplaats voor het Franse leger. Het is nu eigendom van Erfgoed Vlaanderen. Ze hebben het gerestaureerd en is een open monument geworden. Binnen in het fort zijn er musea, tavernes en restaurants. Zo kun je na de tour toch nog in één hap eten!

Mu.Zee

Voor kunstliefhebbers is er Mu.Zee! Als je de unieke collectie Belgische kunst wilt waarderen, dan is dit de plek. De serie bevat werken van 1830 tot heden. Je vindt er Van Tuymans, Léon Spiliaert, James Ensor, Constant Permeke, Roger La Werken van Roger Raveel, Panama (Panamaranenko), Raoul de Keyser en Georges Vantongerloo.

Serpentarium

Wil je toch de wereld van reptielen ontdekken? Ga dan naar het Serpentine Pavilion! Je komt verschillende soorten tegen. Van giftige slang tot hagedis!

Tijdens weekenden en schoolvakanties haalt de verzorger meerdere dieren op een vast tijdstip uit de glazen container. Dus heb de gelegenheid om de slang te aaien en er foto’s van te maken!

Sun Park

Bij Sunparks De Haan aan zee kun je ook genieten van alles wat een dagje uit naar het park te bieden heeft. Of je nu je horizon wilt verleggen in het subtropisch zwembad Aquafun, relaxen in het wellnesscentrum of je kleintjes wilt laten spelen in de kinderwereld, alles is mogelijk!

Seafront

Wil je de geheimen van de oceaan onthullen? Bezoek dan de waterkant! Ontdek de geschiedenis van het vissen op de oude vismarkt in Zeebrugge. Dit is een perfect uitje voor het hele gezin! Voor kinderen is er een pirateneiland waar ze kunnen spelen. Nu kunt u de achtergrond van de poort bekijken. Wil je dippen? Russische onderzeeërs kunnen dit!

Beverly Screens

Je vindt het Beverly-scherm in het Knokke-Heist Centrum. Dit is de enige bioscoop aan de oostkust. En wat voor een! Het won de Golden Mickey Award “Beste film in België” en sterren als Collin Farrell, Jean Claude van Damme en Matthew Mcconaughey zijn allemaal geslaagd. Beverly Screens onderscheidt zich door gezinskenmerken en persoonlijke dienstverlening. Daarom kunnen regenachtige dagen in Knokke snel worden vervangen door leuke nachten!

Kusthistories

Tegenwoordig zijn vakanties aan de kust gebruikelijk. Vroeger was dat natuurlijk anders! In het Museum van Kustgeschiedenis leer je over de geschiedenis van de Belgische kust. Ze vertegenwoordigen de evolutie van verschillende objecten van de jaren dertig tot nu. Stel je de ‘ass car’ voor, oude badpakken en een reeks kustposters. Natuurlijk mag u de kusttrams van de jaren 50 niet missen!

De Kegel X-treme

Voor wie van avontuur houdt: Kegel X-treme is de plek voor jou! Karten, laserschieten, dinosauruspark, stadsspelen met gps … Ze behoren allemaal tot de activiteiten. Vind je het leuk om het rustiger te maken? Dan kun je naar de bowlingbaan. Er zijn dus veel mogelijkheden! Wat kies je?

MuseOs

Wil je deelnemen aan een onderwijsdag? Bij MuseOs leer je veel over biologie. De schedel en botten zijn erg indrukwekkend. Het lijdt geen twijfel dat u van begin tot eind gefascineerd zult zijn! Opvallend aan dit natuurhistorisch museum is de schedel van een potvis. Wil je er niet naar kijken? Tijdens schoolvakanties is elke donderdag t / m zondag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. U kunt ook op alle andere data een bezoek boeken!

https://www.dergatsjev.be/2020/07/blankenberge-zeedijk-strand.html