Finic focus design
Zakelijke dienstverlening

3D laser scanner voor BIM modellen

Softwaretools voor bouwinformatiemodellering (BIM)

In de afgelopen jaren hebben AEC-professionals 3D digitale kaarttechnologie toegepast voor commerciële, overheids- en industriële gebouwen en voorzieningen. Als onderdeel van deze trend hebben de hardware- en softwareoplossingen van FARO een revolutie teweeggebracht in het BIM-proces voor bouwprojecten. Of u nu de werkelijke omstandigheden van een faciliteit documenteert, de bouwkwaliteit van wolkenkrabbers waarborgt of de bestaande staat van een pand documenteert voor toekomstige verbouwingen, renovaties of uitbreidingen, u voltooit uw projecten in samenwerking, veilig en volgens schema met de oplossingen van FARO .

Door as-built informatie rechtstreeks in gedeelde bestanden te leveren, kunnen architecten, ingenieurs en locatietechnici samenwerken om slimmere real-time ontwerpbeslissingen te nemen. Het resultaat is verbeterde doorstroming, kosten- en tijdbesparingen en verbeterde veiligheid voor bouwpersoneel op locatie en de mensen en bezoekers die het gebouw bezetten.

Krijg betere on-site data betekent beter bouwkwaliteitsbeheer

De huidige bouwsector vereist volledige, efficiënte en nauwkeurige projectdocumentatie voor kwaliteitscontrole. Ontwikkelaars, eigenaren en algemene aannemers hebben tijdens de bouw bewijs van voortgang en kwaliteit nodig, en bemanningen moeten de informatie snel vastleggen om het project gaande te houden. FARO 3D-laserscanoplossingen doen het werk in slechts enkele minuten.

De vastgelegde 3D-gegevens kunnen worden gebruikt voor kwaliteitscontrole tijdens de graafplanning; nauwkeurige positionering van beton, kolommen en andere componenten; vlakheidsanalyse van het oppervlak; en naleving van gezondheid en veiligheid. Alle projectpartners hebben toegang tot dezelfde betrouwbare gegevens voor nauwe samenwerking, waardoor het risico op fouten en herbewerking verder wordt verkleind. Ten slotte zorgt het bijwerken van de ontwerpgegevens met gescande site-informatie ervoor dat de definitieve opleveringsdocumentatie voldoet aan de huidige strenge nauwkeurigheidseisen – en resulteert in een gebouw waar zowel eigenaren als huurders zich goed bij voelen.

Stroomlijnen van de constructie van geprefabriceerde bouwcomponenten met 3D scanner

Het prefabriceren van wand-/vloerpanelen en modulaire units in een geklimatiseerde fabrieksomgeving helpt bouwprojecten binnen budget en op schema te houden. De hedendaagse laserbeeldvormingstechnologieën, zoals FARO Tracer 3D Laser Projectors, maken het mogelijk. Met deze apparaten kunnen werknemers lasercontouren op bouwmaterialen projecteren, waardoor meetstappen van de operatie worden geëlimineerd en nauwkeurige positionering, montage en verificatie worden gegarandeerd. Andere metrologieoplossingen van FARO brengen nauwkeurigheid in het fabricageproces zelf en versnellen inspecties. Gebruikmaken van moderne geprefabriceerde bouwtechnologie – in plaats van te blijven vertrouwen op fysieke sjablonen en handmatige processen die ter plaatse worden gebruikt – is de beste manier om de voordelen van off-site bouwen te maximaliseren. Met oplossingen van FARO vergroot u de doorvoer zonder in te leveren op kwaliteit, en kunt u ontwerprevisies sneller dan ooit doorvoeren.

Schakel 3DLS in voor 3D bouw en infra meettechniek

Bij 3DLS hebben we al meer dan 1mln m2 scan ervaring opgebouwd door de jaren heren. Wij zijn een gerenommeerd 3d scan service bedrijf met expertises in de scheepvaart, infra, overheid en semi-oeverheid, gas- en olie industrie en in de productiesector. Onze scanner is lichtgewicht en compact en daarom uitstekend inzetbaar op alle mogelijke locaties – zowel binnen als buiten. Vraag een DEMO aan via onze website of neem telefonisch contact met ons op via +31 53 4800 557.

Bekijk de video van de Faro Scanner in actie.

https://www.3dls.nl/