Finic focus design
Image default
Dienstverlening

Ben jij op zoek naar ict beheer? Twee tips

Heb jij een eigen bedrijf en ben je op zoek naar een bedrijf of privépersoon die jouw ICT-beheer op zich wil nemen? Of werk je voor een bedrijf en ben jij verantwoordelijk voor het uitbesteden van het ICT-beheer? Er zijn veel afwegingen bij het zoeken naar een goede partij om het ICT-beheer van je organisatie aan uit te besteden. Waar let je op? In dit artikel helpen we je op weg om een goede partij te vinden voor je ICT-beheer aan de hand van drie tips.

 

Tip 1. Zoek een ervaren ICT-beheerder

Als jij je ICT-beheer uit handen wil geven, zijn kosten waarschijnlijk een van de zaken die je in je afweging meeneemt. Net als bij alle aspecten van de bedrijfsvoering is dit natuurlijk een belangrijke afweging.

De kosten van het niet goed inregelen van ICT-zaken binnen je bedrijfsvoering zijn potentieel echter vele malen groter dan de kosten voor het uitbesteden van je ICT-beheer. Wat kost het jou namelijk als privacygevoelige informatie over jullie klanten uitlekt of als een hacker concurrentiegevoelige informatie in handen krijgt? De kosten hiervan kunnen astronomisch hoog zijn. Hou bij het kostenplaatje daarom niet alleen rekening met de directe kosten aan het ICT-beheer, maar ook met de potentiële kosten die u uitspaart door het goed uit handen te geven. Ons advies is daarom om een ervaren ICT-beheerder te zoeken met acceptabele tarieven.

 

Tip 2. Zoek ICT-beheer van anno 2022

Er zijn veel partijen die zich met ICT-beheer bezig houden. Sommige van deze partijen verwachten dat u ze op hun blauwe ogen vertrouwt dat ze doen wat ze zeggen dat ze doen. Het belang van goed beheer van uw ICT-infrastructuur is echter te belangrijk om puur op blind vertrouwen op af te gaan.

Allereerst doet u er goed aan om goed onderzoek te doen naar de partij waar u het ICT-beheer aan overweegt uit te besteden. Het uitbesteden van ICT-beheer anno 2022 betekent dat u reviewsites als Google, Facebook en Trustpilot raadpleegt. Hier leest u wat andere ICT-beheer van klanten vinden van de ICT-dienstverlener.

Bij uw oriëntatie op beheer-partijen raadpleegt u uiteraard ook de website van de ICT-beheerder. Een teken dat u te maken heeft met een partij die zijn ICT-beheer goed op orde heeft is het feit dat ze een goede portal hebben gebouwd, waarin u zelf ook zaken kunt raadplegen en waar nodig deze kunt aanpassen. Een voorbeeld van een goede ICT-beheerportal is Expert365.

https://deictexpert.nl/ict-beheer.php