Finic focus design
Image default
Boeken en Tijdschriften

Waarom gepersonaliseerde kinderboeken zo leuk zijn

Een origineel cadeau voor een kind zoeken hoeft niet per se lastig te zijn. Je zoekt rond op internet of in winkels en je kunt met van alles thuiskomen. Tegenwoordig kun je ook veel cadeaus bijvoorbeeld laten personaliseren, zo ook gepersonaliseerde kinderboeken. Een kind vindt het natuurlijk hartstikke grappig en leuk dat hij of zij zichzelf in het boek terugziet en als het ware het hoofdpersonage speelt in het verhaal. Het kind wordt zo op een leuke manier meegesleept in een avontuurlijk verhaal. Een gepersonaliseerd kinderboek is vaak geschikt voor meerdere leeftijden, vaak al vanaf 2 jaar. Maar het kind kan er natuurlijk ook al eerder kennis mee maken. Hoe eerder, hoe vertrouwder het kan zijn. 

Kies voor een voorleesboek 

Ook kun je kiezen voor een gepersonaliseerd voorleesboek, bijvoorbeeld om voor te lezen voor het slapen gaan. Zo kun je afwisselen met niet-gepersonaliseerde voorleesboeken zodat het kind telkens een ander leuk verhaal voor zich krijgt. Het kind wordt geprikkeld om te fantaseren door alle leuke illustraties erin, vooral met hem of haar als hoofdrol. Voorlezen geeft het kind een goed begin in zijn of haar leven. Het kind kan wellicht ook door te luisteren naar degene die het boek voorleest, leren te concentreren en te analyseren. Door het tijdig en consistent blijven oefenen en ontwikkelen van de concentratie- en analytische vermogen, kan het kind hier veel baat bij hebben in het onderwijs. 

Nog meer voordelen 

Wist je dat een gepersonaliseerd voorleesboek nog meer voordelen heeft? Zoals hierboven al genoemd, stimuleert een gepersonaliseerd boek de fantasie van het kind. Het is met een gepersonaliseerd voorleesboek voor het kind makkelijker het een verbinding te geven. Ze raken natuurlijk eerst verbaasd dat ze zichzelf in het boek en het verhaal zien, en door deze verbazing en het enthousiasme die daarop kan volgen, wordt het kind mogelijk meer gestimuleerd en geïnteresseerd om te willen lezen. Ook krijg je als ouder mogelijk een betere band met je kind als je het samen leest, je brengt immers meer tijd samen door. 

Ook als jij en je partner allebei veel werken is dit een goede manier om toch verbinding te blijven maken. Je maakt speciaal hiervoor tijd vrij voor je kind, en je kind kan dit zeker waarderen. Een ander voordeel is dat het natuurlijk ook educatief is. Ze kunnen natuurlijk leuk voorgelezen worden door zijn of haar ouders, maar ook van leuke illustraties, letters, woorden en cijfers. En, je kunt het ook nog eens cadeau geven. Origineel, leerzaam en leuk! 

Veel plezier met het voorlezen!