Finic focus design
Onderwijs

Wat doet een HSP coach?

Een HSP coach behandeld een HSP (hoog sensitief persoon) en maakt zich er van bewust wat het is en probeert de persoon het beter te laten begrijpen. Door de hoogsensitiviteit beter te begrijpen kan de persoon er ook beter mee om leren gaan en er minder last van hebben in het dagelijkse leven. Ook kan de hoogsensitieve persoon zijn of haar emoties door middel van een goede uitleg en begrip beter gaan begrijpen. Hoog sensitiviteit is aangeboren, dit is dus helaas niet volledig te genezen. Wel kan een HSP-coach helpen ermee om te gaan. Je hebt altijd eerst een intake, dus er kan altijd eerst besproken worden of dit iets voor je is. Je kunt niet genezen van hoog sensitiviteit, maar er wel veel over leren en er zo goed mogelijk mee om gaan.    

Life coaching 

Naast HSP-coaching heb je ook life coaching. Ben je op zoek naar life coaching Amsterdam? Bij life coaching helpt een gespecialiseerde coach je met het maximale halen uit je dagelijkse activiteiten en zo het leven te leven dat jij echt graag wil. Het is een persoonlijke coaching, het gaat om wat jij echt wil vanbinnen, wat jij denkt dat jou gelukkig maakt als je het gaat bereiken en hoe je dit het beste kunt gaan realiseren. Zo kun jij je ook weer lekker in je vel zitten en zijn wie je echt wil zijn, ongeacht wat voor doelen jij hebt. Dit is samen te bespreken en wordt vervolgd met een plan wat bij jou persoonlijk past. 

Andere soorten therapieën 

Er zijn verschillende soorten therapieën mogelijk voor HSP. Coaching is dus een van de soorten, maar zo heb je ook psychotherapie en energetische therapie. Bij psychotherapie wordt een effectief gesprek gevoerd en wordt gebruikt bij onder andere psychische stoornissen en problemen. Hierbij is het gesprek en het praten over het probleem hetgeen wat het meest centraal staat. Met psychotherapie kan de cliënt zijn of haar problemen sneller herkennen en ermee om te gaan. Het is een voorkeursbehandeling wat vaak als eerst wordt gekozen bij o.a. angststoornissen, stemmingsstoornissen en persoonlijkheidsstoornissen. 

Zoals eerder genoemd bestaat er ook energetische therapie. Dat is een behandelmethode waarbij er geen medicatie wordt gebruikt maar juist het ‘zelfhelende’ mechanisme van het lichaam wordt aangezet. Je wordt hier als het ware van nature energieker door. Blokkades worden hierbij weggeruimd. Het is eigenlijk een verzamelnaam voor methodes op spiritueel vlak. Ook heb je andere mogelijke therapieën, zoals relaxtherapie, assertiviteitstraining, lichaamsgerichte therapie en ademtherapie.