Finic focus design
Image default
Onderwijs

Je lascertificaat halen

Wat is de lasserskwalificatie?

Een lasserskwalificatie (LK) is een certificaat dat aantoont dat een lasser de juiste vaardigheden bezit om kwalitatief hoogwaardig en veilig laswerk uit te voeren. In toenemende mate moeten opdrachtgevers voldoen aan strenge keuringsvoorwaarden voor laswerkzaamheden. Bij een erkende techniekopleider kun je je als lasser laten certificeren. Ook als bedrijf kun je je aanmelden om je lassers te laten certificeren volgens de laatste ISO-normen. Het gaat hier om de NEN-EN-ISO-9606-1 en NEN-EN-ISO-9606-2 normen voor het smeltlassen van staal en aluminium.

Plan van aanpak

Bij een erkende techniek opleider zoals Tetrix Techniek in Noord-Holland wordt veel waarde gehecht aan een persoonlijke benadering. Met een plan op maat, afgestemd op jouw persoonlijke behoeften zorgen we voor een efficiënt proces voor het behalen van de lasserskwalificatie. 

Redenen om je als lasser te laten certificeren:

Vaak vraagt een werkgever of opdrachtgever om een lascertificaat

1. Betrouwbaarheid en erkenning. Een lascertificaat wordt vaak gegeven door een gerespecteerde keuringsinstantie. Dit garandeert de betrouwbaarheid en erkenning van de lasserskwalificatie.

2. Praktijkgerichte training. Je lasserskwalificatie behaal je niet door enkel theoretische kennis, vooral de praktijkervaring is belangrijk. Als voorbereiding op de certificering kun je bij opleiders als Tetrix een uitgebreide praktijkgerichte training volgen.

3. Persoonlijk plan op maat. Dankzij persoonlijke begeleiding wordt de kans op het behalen van de lasserskwalificatie vergroot. Het is allereerst belangrijk om de juiste kwalificatie te kiezen. Een uitgebreid advies kan je helpen om de juiste keuze te maken op basis van jouw ervaring, vaardigheden en carrièredoelen. Met een advies op maat kun je met vertrouwen beginnen aan je lasserskwalificatie.

Conclusie

Het behalen van een lasserskwalificatie is van groot belang voor het aantonen van jouw lasvaardigheden, kwaliteit en veiligheid. Bij Tetrix Techniek bieden we een uitgebreid assortiment lasserskwalificaties, waaronder de NEN-EN-ISO-9606-1 en NEN-EN-ISO-9606-2 normen. Met onze persoonlijke benadering, advies op maat, praktijkgerichte training en samenwerking met gerenommeerde keuringsinstanties, streven we ernaar om jou de best mogelijke ondersteuning te bieden bij het behalen van jouw lasserskwalificatie. Investeer in je toekomst en versterk je positie als gekwalificeerde lasser door te kiezen voor Tetrix Techniek als jouw partner in het behalen van je lasserskwalificatie.