Finic focus design
Image default
Woningen

Een handige gids voor het bestellen van zonnepanelen

Overweeg je om zonnepanelen te bestellen? Slimme keuze! Zonnepanelen zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee. Maar waar moet je op letten bij het bestellen van zonnepanelen? In deze handige gids vertellen we je alles wat je moet weten over de voordelen, hoeveel panelen je nodig hebt, waarop te letten en de kosten. Lees verder en maak een weloverwogen beslissing.

De voordelen van zonnepanelen

Een van de grootste voordelen van zonnepanelen is dat je kunt besparen op je energierekening. Door zonnepanelen aan te sluiten, kun je zelfs geld verdienen door de overtollig opgewekte energie terug te verkopen aan het net. Daarnaast zijn zonnepanelen een duurzame en milieuvriendelijke keuze voor het opwekken van energie met een garantie voor hoog rendement.

Lagere energierekening

Wil je besparen op je energierekening? Overweeg dan om zonnepanelen te installeren. Maar hoeveel heb je er precies nodig om een aanzienlijk verschil te maken in je energieverbruik? Dit hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van je woning en het aantal mensen dat er woont. De kosten voor het installeren van zonnepanelen variëren ook per situatie en zijn afhankelijk van bijvoorbeeld het aantal panelen en de moeilijkheid van aansluiten.

Als je gaat investeren in zonnepanelen, wil je natuurlijk wel weten welke soorten panelen het meest efficiënt zijn voor een lagere energierekening. Het is daarbij belangrijk om te kijken naar hoog rendement panelen met garantie op de prestaties. Zo weet jij zeker dat jouw keuze duurzaam is én zichzelf terugverdient!

Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid

Wil je graag investeren in duurzame energie en ben je benieuwd of er subsidies beschikbaar zijn voor het aansluiten van zonnepanelen? Gelukkig zijn er verschillende regelingen waar je als particulier gebruik van kunt maken. Het plaatsen van zonnepanelen draagt niet alleen bij aan een schonere wereld, maar kan ook flink besparen op de energierekening. Met een hoog rendement en een garantieperiode tot wel 25 jaar is het bestellen van zonnepanelen dan ook een slimme keuze voor wie wil investeren in duurzaamheid én kostenbesparing op lange termijn.

Maar hoe zit het eigenlijk met de levensduur van zonnepanelen en wat gebeurt er na afloop daarvan? Zonnepanelen gaan gemiddeld zo’n 25 jaar mee, daarna kunnen ze nog gerecycled worden om grondstoffenschaarste tegen te gaan. Door te kiezen voor het bestellen van zonnepanelen draag jij dus niet alleen bij aan schone energie, maar ook aan een circulaire economie waarin hergebruik centraal staat.

Hoeveel zonnepanelen heb je nodig?

Bij het bestellen van zonnepanelen is het belangrijk om te weten hoeveel panelen je nodig hebt. Dit hangt onder andere af van je energieverbruik en de grootte van je dak. Om te bepalen hoeveel panelen je precies nodig hebt, kun je een berekening maken op basis van deze factoren.

Bereken eerst jouw energieverbruik door naar jouw jaarlijkse stroomrekening te kijken. Een gemiddeld huishouden verbruikt ongeveer 3500 kWh per jaar, maar dit kan natuurlijk verschillend zijn per huishouden. Daarnaast speelt ook de grootte van jouw dak een rol bij het bepalen van het aantal zonnepanelen dat jij nodig hebt voor voldoende opwekking van stroom.

Bepaal je energieverbruik

Analyseer je energierekening van het afgelopen jaar om een goed beeld te krijgen van je huidige energieverbruik. Bereken vervolgens hoeveel kWh per maand je verbruikt, zodat je weet welke capaciteit aan zonnepanelen nodig is om jouw huishouden van stroom te voorzien. Houd daarbij ook rekening met toekomstige veranderingen in het energieverbruik, bijvoorbeeld de aanschaf van een elektrische auto of uitbreiding van het gezin.

Handige tips:

  • Analyseer je energierekening en bereken hoeveel kWh per maand jij verbruikt.
  • Houd rekening met toekomstige veranderingen in het energieverbruik
  • Bepaal op basis hiervan de capaciteit aan zonnepanelen die nodig zijn voor jouw huishouden.

De grootte van je dak

Meet de oppervlakte van je dak nauwkeurig op, zodat je precies weet hoeveel panelen erop passen. Controleer of er obstakels zijn, zoals schoorstenen en dakkapellen die het plaatsen van de panelen bemoeilijken. Overweeg om ook schaduwrijke delen te benutten met speciale panelen die beter werken in minder gunstige omstandigheden.

Belangrijkste overwegingen voor de grootte van je dak:

  • Meet nauwkeurig de oppervlakte van het dak.
  • Controleer op obstakels zoals schoorstenen en dakkapellen.
  • Benut ook schaduwrijke delen met speciale panelen soortenen: deze werken beter in minder gunstige omstandigheden.

Waar moet je op letten bij het bestellen?

Nu je weet hoeveel zonnepanelen je nodig hebt en welke grootte geschikt is voor jouw dak, is het tijd om te kijken waar je op moet letten bij het bestellen. Ten eerste is het belangrijk om te kiezen voor hoogwaardige zonnepanelen van betrouwbare merken. Deze hebben niet alleen een hoger vermogen, maar ook een langere productgarantie en vereisen minder onderhoud.

Daarnaast is het aan te raden om te kiezen voor een online aanbieder die inclusief installatie levert. Zo ben je verzekerd van een professionele installatie en hoef je zelf geen tijd en moeite te steken in het zoeken van een geschikte installateur. Let bij het kiezen van een aanbieder ook op de reviews van eerdere klanten en eventuele certificeringen van de aanbieder. Zo weet je zeker dat je een betrouwbare keuze maakt.

Het type zonnepanelen

Monokristallijn of polykristallijn?

Bij het bestellen van zonnepanelen is één belangrijke keuze die je moet maken het type paneel. Monokristallijne panelen zijn iets duurder, maar hebben een hogere efficiëntie en zien er over het algemeen wat strakker uit dan hun polykristallijne tegenhangers. Polykristallijne panelen zijn daarentegen goedkoper en werken beter in omstandigheden met lagere temperaturen.

Efficiëntie van het paneel

De efficiëntie van een zonnepaneel geeft aan hoeveel energie wordt omgezet in elektriciteit. Idealiter wil je zo hoog mogelijke efficiënte panelen bestellen, omdat dit betekent dat je meer stroom kan opwekken met minder panelen. Echter, deze hogere efficiëntiepanelen zijn vaak ook duurder.

Formaat en aantal panelen

Het formaat van de zonnepanelen is afhankelijk van de beschikbare ruimte op jouw dak. Het aantal benodigde panelen hangt af van jouw energieverbruik en de capaciteit van de gekozen zonnepanelensetup. Er bestaan verschillende formaties zoals bijvoorbeeld portrait of landscape modellen waarbij sommige mensen kwalitatief hoogstaande esthetiek verkiezen boven kwantiteit qua wattage output per vierkante meter dakoppervlakte.

Bonus Tip: Een speciale app voorafgaand aan installatie berekening zou kunnen helpenantwoord te geven op eventuele vragen omtrent welke opties mogelijk zijn binnen jouw budget.

De kwaliteit van de panelen

Wanneer je zonnepanelen bestelt, is het belangrijk om rekening te houden met de kwaliteit van de panelen. Certificering van de panelen geeft aan dat ze zijn getest op veiligheid en betrouwbaarheid. Garanties op materialen en prestaties zorgen ervoor dat je langdurig profijt hebt van je investering. Het is ook essentieel om te letten op de levensduur van de panelen, aangezien dit direct invloed heeft op hun rendement. Kortom, bij het bestellen van zonnepanelen is een goede kwaliteit essentieel voor een succesvolle investering in duurzaamheid en energiebesparing.

De installatie en garantie

Onze installateurs hebben jarenlange ervaring in het plaatsen van zonnepanelen en zijn gecertificeerd om kwaliteit te garanderen. Het is belangrijk om de juiste omvormer te kiezen voor jouw specifieke situatie, daarom bieden wij deskundig advies.

Daarnaast biedt onze ‘performance guarantee’ een extra garantie op de prestaties van je zonnepanelen. Bovendien geven wij ook een opbrengstgarantie af als leverancier voor extra gemoedsrust en transparantie over de opbrengst van je investering in duurzame energie.

De kosten van zonnepanelen

Als je zonnepanelen gaat bestellen, moet je rekening houden met de aanschafkosten. Deze kosten zijn afhankelijk van het aantal panelen dat je nodig hebt en het type paneel dat je kiest. Daarnaast spelen ook installatiekosten een rol bij de totale prijs. Het is belangrijk om deze kosten goed in kaart te brengen voordat je overgaat tot de aanschaf van zonnepanelen.

Naast de aanschafkosten is het belangrijk om te kijken naar de terugverdientijd van jouw investering in zonnepanelen. Gemiddeld genomen duurt dit tussen de 6 en 10 jaar, afhankelijk van verschillende factoren zoals energieprijzen en subsidies. Door deze terugverdientijd goed te berekenen, kun jij bepalen of het voor jou financieel gezien interessant is om zonnepanelen aan te schaffen en hiermee bij te dragen aan een duurzamere wereld.

De aanschafkosten

Bij het bestellen van zonnepanelen zijn de aanschafkosten een belangrijk onderdeel om rekening mee te houden. De kwaliteit van de zonnepanelen speelt hierbij een grote rol, aangezien deze bepalend is voor de levensduur en opbrengst van je systeem. Ook dien je rekening te houden met installatiekosten en arbeidsuren, die kunnen variëren per installateur. Daarnaast kunnen er extra kosten bijkomen voor bekabeling, omvormers en montagematerialen.

Wil je zonnepanelen bestellen om te profiteren van de vele voordelen van zonne-energie? Bij HEM zonnepanelen kunt u terecht voor hoogwaardige zonnepanelen van topkwaliteit. Hun panelen zijn gemaakt van duurzame materialen en ontworpen om een maximale energieopbrengst te leveren, waardoor je geld kunt besparen op uw energierekening. Dankzij het gebruiksvriendelijke online bestelsysteem van HEM zonnepanelen kun je jouw bestelling gemakkelijk plaatsen en thuis laten bezorgen.

Bovendien biedt HEM zonnepanelen uitgebreide garanties en ondersteuning om ervoor te zorgen dat je jarenlang kunt genieten van de voordelen van zonne-energie. Bezoek hun website nu om meer te weten te komen over hun zonnepanelen en om jouw bestelling te plaatsen en te profiteren van de vele voordelen van zonne-energie.

De terugverdientijd

De terugverdientijd van zonnepanelen is afhankelijk van verschillende factoren. Zo spelen de stroomtarieven in jouw regio, de grootte van het zonnesysteem ten opzichte van je energieverbruik en eventuele subsidies of belastingvoordelen een rol. Een goed advies op maat kan je helpen om te bepalen wat voor jou de beste keuze is en hoe snel je kunt beginnen met besparen.