Finic focus design
Image default
Mode en Kleding

BH met of zonder beugel?

BH met of zonder beugel?

BH’s, ze zijn er in allerlei soorten en maten. Waar de één de voorkeur geeft aan een bh met beugel, vindt de ander een bh zonder beugel een stuk fijner. Zoveel mensen zoveel smaken wordt er wel eens gezegd en dat is ook absoluut zoals het is. Niet voor niets zijn er niet alleen bh’s in verschillende maten, maar dus ook in verschillende vormen. Zo is het voor de één prettiger om een voorgevormde bh te dragen en vindt een ander een padded bh zonder beugel fijner. Het is dus vaak een combinatie van je eigen smaak en stijl om te kunnen bepalen wat uiteindelijk het meeste geschikte bh voor je is. Om je een eindje op weg te helpen, hebben we in dit artikel de twee meest voorkomende varianten voor je wat verder uitgelicht.

BH met beugel

Een bh met beugel, is de bh die het meeste voorkomt. Dit kan zijn een push up bh, maar ook een normale bh. Kortom, de meeste bh’s kennen afzonderlijk van de maten en stijl de categorie met en zonder beugel. Bh’s met beugel bieden vaak extra ondersteuning, de ondersteuning is vooral bij een grotere cupmaat essentieel. Een sport bh grote maten, is een goed voorbeeld van een bh waarbij een beugel een ontzettende belangrijke toevoeging is voor het draagcomfort. Bij een normale bh, zorgt de beugel ervoor dat je bh is de juiste vorm blijft. Dit is vooral fijn bij de ietwat strakke shirts die je draagt. Door deze shirts zie je namelijk al snel alles heen, wat dus betekent dat ook de contouren van je bh een stuk sneller zichtbaar zijn. 

BH zonder beugel

Vind jij het prettig om je vormen extra te benadrukken en is ondersteuning voor jou in iets mindere mate van belang, dan kun je prima kiezen voor een bh zonder beugel. Deze bh wordt vaak gekozen om te dragen onder wat lossere kleding. Doordat het de vormen benadrukt, kan het zijn dat het dragen van deze bh als onprettig kan worden ervaren naar bijvoorbeeld het werk. Een een sport bh is in de meeste gevallen niet voorzien van een beugel. Met uitzondering daargelaten uiteraard. Een prothese bh is bijvoorbeeld een goed voorbeeld van een bh die wel is voorzien van een beugel. Simpelweg om het feit dat je op deze manier de juiste vormen in je shirt kunt laten zien, waardoor het bijna tot niet opvalt dat je er eentje draagt.