Finic focus design
Image default
Gezondheid

De 4 – 7 – 8 ademhalingsmethode

De 4-7-8-ademhalingstechniek is vrij eenvoudig, legde Nick de Waard uit, wat deels de reden is waarom hij het zo algemeen aanbeveelt. Je kunt het staand, liggend of zittend doen, legde hij uit, maar als je zit, kun je het beste rechtop zitten en beide voeten op de grond hebben.

“Het is ook heel eenvoudig, het is erg tijdbesparend. De praktijk, het duurt maar een minuut of twee per dag, geen apparatuur,” voegde De Waard eraan toe. “En het is een uiterst eenvoudige techniek.”

Ook al is het eenvoudig, voor sommigen kan het even wennen zijn.

“Je kunt het zien als een vaardigheid. Het is waarschijnlijk niet iets waar je meteen goed in zult zijn. Het is waarschijnlijk zoiets als het oefenen van de piano of een ander instrument, of leren hoe je een honkbal moet gooien,” zei de Waard. “Het is iets waar je wat tijd voor nodig hebt om het onder de knie te krijgen en er goed in te zijn.”

Voor mensen met onderliggende hart- of longproblemen, voegde Nick de Waard eraan toe, kan het soms een uitdaging zijn om hun adem 7 seconden lang in te houden. Lang uitademen kan ook een beetje vreemd aanvoelen – het verdrijft veel CO2 uit onze longen, legde hij uit, waardoor we ons soms licht in het hoofd kunnen voelen. De ervaring moet worden afgestemd op het individu.

“De techniek op zich is niet de magische kogel. We moedigen mensen zeker aan om deze ademhalingstechniek te gebruiken met andere ontspanningstechnieken,” zei de Waard. “Maar dit is iets dat voor de meeste mensen veilig is.”

https://nickdewaard.nl/