Finic focus design
Image default
Woning en Tuin

Ga voor een luxe vloerluik op maat in uw woning of pand

Luxe vloerluiken op maat 

Een vloerluik is handig als u naar een andere ruimte wilt in uw woning. Zoals een kruipruimte of kelder bijvoorbeeld. Luxe elektrische vloerluiken kunnen op afstand worden bediend. De specialisten kunnen een vloerluik helemaal op maat maken. Dit komt heel precies. De plek en het formaat worden nauwkeurig uitgemeten. De kwaliteit is perfect. Zo gaan vloerluiken jaren lang mee. Een vloerluik geeft bovendien veel gemak. U bent snel in de kelder en kan ook weer snel boven zijn. Vloerluiken zijn in veel verschillende ontwerpen mogelijk. Zo kunt u kiezen voor een vloerluik van glas, houten vloerluik of kunststof vloerluik op maat. 

Type vloerluiken op maat 

Elektrisch vloerluik

Een glazen vloerluik is doorzichtig en geeft een mooi ruimtelijk effect. U kunt zo de kelder inkijken waardoor er een mooie overloop ontstaat tussen twee ruimtes. Het elektrische vloerluik van glas is erg praktisch. Ze zijn geschikt voor onder andere een wijnkelder. Een glazen vloerluik is een blikvanger. U kunt ook kiezen voor een verborgen vloerluik in de stijl van de vloer. Dit kan bijvoorbeeld hout zijn, natuursteen of tapijt. Het luik valt dan helemaal niet op. Onder een vloerluik ligt meestal een trap die toegang geeft tot een andere ruimte. Het heeft dus ook wat surrealistisch. Elektrische luiken zorgen ervoor dat er ruimte overblijft in uw woning. Dit komt doordat ze zo compact zijn. Verder kunt u altijd op de vloerluiken staan of lopen omdat ze sterk en slijtvast zijn. De luiken worden aangedreven door een elektromotor. U kunt het luik bedienen met een wandschakelaar. Het luik zal nooit uit zichzelf opengaan of sluiten door de hoge veiligheid. Bij stroomuitval kan een luik ook met de hand worden bediend. 

Glazen vloerluik 

De luiken zijn gemaakt van veiligheidsglas en kunnen daardoor niet breken. Glazen luiken stralen luxe uit en laten bovendien veel daglicht door. U woning wordt dus lichter en oogt groter. De lijsten van de vloerluiken worden van RVS gemaakt. Het vloerluik wordt verder altijd persoonlijk ontworpen en op maat gemaakt. U koopt dus nooit een kant-en-klaar product. Maatwerk is vakmanschap en u weet op deze manier dat u altijd een passend vloerluik krijgt. Vloerdeksels maakt u eenvoudig schoon. Een glazen vloerluik kan met een zeem en vloeistof worden gereinigd zodat het glas mooi helder blijft. 

Vloerluiken die buiten geplaatst worden 

Naast een vloerluik in de woonkamer of hal kunt u ook een vloerluik buiten plaatsen. U kunt bijvoorbeeld buiten een toegangspoort met een vloerluik laten bouwen naar een kelder in de achtertuin. Verder valt er direct daglicht in de (wijn)kelder als u de kelder onder een terras laat bouwen met een vloerluik. Een glazen vloerluik voor buiten staat bovendien erg modern en geeft een extra dimensie aan een terras of tuin. 

Verborgen vloerluiken en offerteaanvraag 

In tegelwerk, hout, plavuizen of natuursteen kan ook eenvoudig een functioneel vloerluik worden gemaakt zonder dat deze opvalt. Het vloerluik vormt dan een eenheid met de vloerbedekking. Wel krijgen de vloerluiken een mooie omlijsting van RVS. Ze zien er altijd luxe uit en worden netjes afgewerkt. Verborgen vloerluiken zijn minimalistisch en storen niet. U heeft meer ruimte over voor meubels en kasten met een vloerdeksel. Ze zijn samen met de vloer eenvoudig te reinigen en af te nemen met een dweil of doekje. Als u ook graag een luxe vloeropening aan wilt schaffen kunt u eenvoudig een gratis offerte opvragen. Daarin geeft u aan in welke ruimtes u een vloerluik wenst en wat voor soort vloerluik het moet worden. U krijgt altijd een passende maatwerkprijs voor een vloerdeksel op maat.