Finic focus design
Bedrijven

De voordelen van een veranda

De meeste mensen willen zo lang mogelijk van de zon genieten, maar in het voor- of najaar kan het af en toe nog wat koud zijn om buiten te zitten. Een veranda kan dan de oplossing bieden. Ondanks dat er steeds meer veranda’s gebouwd worden in Nederland is het nog niet erg gebruikelijk. Naast het lekker beschut in het zonnetje zitten heeft een veranda natuurlijk veel meer voordelen.

 

Energiebesparing

Een van de minst bekende voordelen van een veranda is energiebesparing. Een veranda kan namelijk een isolerende werking hebben op het huis. Daarnaast breekt een veranda de wind waardoor er minder tocht door het huis trekt. Daarnaast kan je bij elk weer genieten van je tuin in een veranda. Als de veranda van glas is gemaakt dan kan het zo zijn dat de ruimte wordt verwarmd door het weer overdacht waardoor het ‘s avonds langer warm is binnen zonder dat je hoeft te stoken.

 

Voor elke woning wat wils

Een veranda is precies zo te maken als jij wilt en past dus bij elke woning. Als je een veranda op maat laat maken dan wordt er gekeken wat bij de stijl van je huis past. Bij een modern huis wordt er vaak gekozen voor een glazen veranda met een strakke afwerking. Heb je meer een klassieke woning dan wordt er vaak met hout gewerkt. Daarbij verhoogt een veranda de waarde van je huis. Dit omdat je een extra ruimte toevoegt. Een win-win situatie dus!

 

https://handelsondernemingkirkels.nl/veranda-op-maat/