Finic focus design
Aanbiedingen

Een gids voor het toevoegen van een LED TL buis in je huis

Een LED TL buis is een geweldige manier om energie-efficiënte verlichting in je huis te brengen. Niet alleen zijn ze kosteneffectief, maar ze gaan ook langer mee dan traditionele gloeilampen, en ze geven vrijwel geen warmte af. Lees verder om meer te leren over de voordelen van het toevoegen van een LED TL buis aan je huis.

 

Wat is een LED TL buis? 

Een LED (Light Emtting Diode) TL buis is een lange, dunne lamp die gebruik maakt van lichtgevende diodes in plaats van traditionele gloeilampen. LED’s hebben een aantal voordelen ten opzichte van traditionele gloeilampen. Ten eerste zijn ze veel energiezuiniger; terwijl traditionele gloeilampen 90% van hun energie omzetten in warmte en slechts 10% in licht, zetten LED’s bijna al hun energie om in licht, zonder vrijwel geen warmte af te geven. Dit betekent dat LED lampen tot 25 keer langer meegaan dan traditionele lampen, waardoor ze een kosteneffectieve verlichtingsoplossing vormen voor elk huis of bedrijf.

 

LED’s zijn ook helderder dan traditionele lampen; in feite bieden veel LED buizen tot 75% meer helderheid dan standaard gloeilampen. Dit betekent dat je meer licht kunt krijgen zonder meerdere lampen of armaturen te hoeven gebruiken. En omdat LED’s minder warmte produceren dan andere soorten lampen, zijn ze ideaal voor ruimtes met een hoge luchtvochtigheid of waar geen goede ventilatie is.

       

Voordelen van de installatie van een LED TL buis 

Het installeren van een LED TL buis heeft verschillende voordelen die verder gaan dan alleen het besparen van geld en energie. LED’s zijn ongelooflijk duurzaam en hebben vaak een levensduur van 50.000 uur of meer, wat ze perfect maakt voor moeilijk bereikbare plaatsen zoals zolders en kelders waar het vervangen van gewone lampen moeilijk en tijdrovend kan zijn. En omdat ze weinig warmte produceren in vergelijking met andere soorten lampen, hoef je je geen zorgen te maken over brandgevaar of brandwonden als je ze per ongeluk aanraakt terwijl ze branden. En omdat LED’s er zijn in verschillende vormen en maten – inclusief ronde en lineaire buizen – kun je het uiterlijk en de sfeer van je ruimte gemakkelijk aanpassen zonder aan kwaliteit of prestaties in te boeten.  

 

Het toevoegen van een LED TL buis aan je huis is een geweldige manier om de energiekosten te verlagen en toch veel helder licht te geven voor elke kamer in huis. Ze zijn ongelooflijk duurzaam en gaan veel langer mee dan gewone gloeilampen, terwijl ze toch ongelooflijk betaalbaar en gemakkelijk te installeren zijn. En omdat ze in vergelijking met andere soorten lampen heel weinig warmte afgeven, hoef je je geen zorgen te maken over brandgevaar of brandwonden bij het vervangen! Met al deze voordelen in gedachten is het geen wonder dat zoveel mensen overstappen van ouderwetse gloeilampen!