Finic focus design
Image default
Verbouwen

Geef je woonkamer een goedkope make-over!

Is jouw woonkamer wel toe aan een make-over, maar wil je hier niet te veel geld aan uit geven? Je wilt natuurlijk wel dat je graag in je woonkamer bent, het is de ruimte waar je kunt ontspannen en tot jezelf kunt komen. Gelukkig hoeft het helemaal niet duur te zijn om deze ruimte weer fris en nieuw te laten lijken. Hier zijn onze tips!

Laat je meubels herstofferen

Als niet alleen je woonkamer, maar ook je bank of andere meubels toe zijn aan een opfrisbeurt, kun jij je meubels herstofferen. Dit is een goedkopere manier om toch dat frisse, nieuwe bank gevoel te krijgen. Wanneer je ervoor zou kiezen om je meubels te herstofferen kan je er ook voor kiezen om je bank een nieuwe en frisse kleur te geven. Zo creëer je dus niet alleen het effect dat je meubels weer schoon zijn, maar je kan er zelf een nieuwe draai aan geven, wanneer je kiest om je meubels te herstofferen. 

Richt je ruimte feng shui in

Je zult de term al vaker gehoord hebben, maar misschien nooit toegepast. Het is een populaire manier van inrichten dat al eeuwenlang wordt gedaan. Huizen die feng shui zijn ingericht hebben meestal de best voelende en uitziende inrichtingen.

Kleur verandert alles

Het veranderen van de kleuren in een kamer is een van de beste en gemakkelijkste manieren om het uiterlijk volledig en snel te veranderen. Elke kleur heeft een psychologische waarde, het heeft invloed op je gemoedstoestand en stemming. Houdt dit in gedachten bij het kiezen van nieuwe kleuren.

Als je op zoek bent naar een goedkope manier voor een make-over dan is het schilderen van de woonkamer een redelijk goedkope manier om de ruimte volledig te laten transformeren.

Houd er rekening mee dat elke kleur een psychologische waarde heeft: ze kunnen van invloed zijn op hoe je je voelt en dienen om je te helpen de gewenste stemming te bereiken.

Kastruimte zorgt voor rust

Voldoende opbergruimte of kastruimte is belangrijk in iedere woonkamer, groot of klein. Door een nieuwe kast of dressoir toe te voegen kan jij al een heel ander gevoel creëren. Het kan een robuuste kast zijn wat het oogpunt is, of een fijne onopvallende kast. Zo kan er al verschil te zien zijn in de hele woonkamer, aangezien alles in de kast terecht kan en dus opgeruimd is.

https://goedkoopstofferen.nl/herstofferen-meubels/