Finic focus design
Image default
Electronica en Computers

Hoe een CCTV beveiligingscamera systeem jou kan helpen

Toen CCTV-beveiligingscamerasystemen voor het eerst op de markt kwamen, waren de camera’s enigszins groot, produceerden zij warmte en hadden zij vidicon-buizen die, wanneer zij gedurende langere tijd op één onderwerp waren gericht, het beeld van dat gebied in de buis hadden gebrand. Ondanks hun nadelen namen veel bedrijven CCTV-camera’s en hun systemen over als een middel om winkeldiefstal te bestrijden. CCTV-camera’s zijn tegenwoordig kleiner, produceren weinig of geen warmte, hebben chips die beelden verzamelen en branden niet in in plaats van vidicon-buizen. De kleine afmetingen en de beelden van hoge kwaliteit die door de CCTV-camera’s van vandaag worden geproduceerd, maken een aantrekkelijke en betaalbare oplossing voor de bescherming van eigendommen.

Er zijn weinig mensen die niet weten dat de meeste bedrijven CCTV Security Camera Systems binnen van de winkel, het kantoor, het pakhuis of de fabriek hebben. Wat vele mensen niet weten is dat de CCTV-Systemen van de Veiligheidscamera zich in openlucht hebben bewogen en in de meeste opslagparkings kunnen worden gevonden, die op benzinepompen letten of perimeterveiligheid verstrekken bij fabrieken, pakhuizen of vrachtwagenparkerengebieden. Deze openluchtcamera’s beschermen tegen vandalisme, diefstal of andere middelen van overtreding.

Buitencamera’s kunnen vaak worden herkend aan een koepel van gerookt glas of chroom die aan de zijkant van een gebouw hangt. Deze koepels bevatten camera’s die een pan/tilt-kop binnenin hebben en de camera binnenin is normaal uitgerust met een gemotoriseerde zoomlens. De pan/tilt-kop in de koepel kan de camera automatisch laten pannen, zodat het gehele gebied dat de camera kan overzien, zichtbaar is. De operator kan op elk moment de automatische panfunctie stoppen en inzoomen op een onderwerp. De mogelijkheid voor de operator om de camera te verplaatsen naar elk gebied van het pand dat binnen het gezichtsveld valt en in te zoomen op het onderwerp, biedt extra beveiliging voor het pand.

Veel beveiligingscamera’s zijn onderhevig aan vandalisme. Er worden stenen naar gegooid in een poging ze kapot te maken. Sommige camera’s en behuizingen worden zelfs met vuurwapens beschoten. Verschillende bedrijven bieden ballistisch geschatte behuizingen om dit tegen te gaan. De ballistisch geschatte behuizing is sterk genoeg om een geweerschot te weerstaan en beelden te leveren van het gebied waar het op is gericht.

Het gebruik van CCTV-beveiligingscamerasystemen op een onroerend goed site, zorgen voor een kostenbesparing voor de eigenaar van het pand. Een na-uur beveiligingspersoneel is niet langer nodig. Rondtrekkende patrouilles van beveiligingspersoneel kunnen worden beëindigd. Het CCTV-systeem is alert en bewaakt het eigendom voor de eigenaar. De eigenaar kan er zeker van zijn dat het CCTV-systeem de nodige beveiliging biedt zonder de kosten van werknemers. De kostenbesparingen van het elimineren van beveiligingspersoneel en het vervangen van dat personeel door een CCTV-systeem kunnen aanzienlijk zijn.

Met de groei en verspreiding van het Internet is het niet langer nodig dat er een bewaker ter plaatse is om het CCTV-systeem te bewaken. Door het gebruik van Internet en bewegingsdetectie kan een camera die een fabriek bekijkt, de beelden naar een centraal station zenden wanneer beweging wordt waargenomen. De operatoren op het centrale station kunnen de juiste wetshandhavingsinstanties verwittigen wanneer verboden toegang wordt gedetecteerd. Binnencamera’s in winkels beschermen nog steeds tegen winkeldiefstal. De buitenzijde van het gebouw of de fabriek wordt nu eveneens beschermd door CCTV-beveiligingscamerasystemen. Deze bescherming is betaalbaar, betrouwbaar en accuraat. CCTV-beveiligingscamerasystemen zullen in de komende jaren steeds meer ingang vinden en steeds meer bedrijven en zelfs steden en gemeenten zullen van deze technologie gebruik maken.

https://www.securitythuis.nl/