Finic focus design
Image default
Aanbiedingen

Hoe kies je een ergonomische bureaustoel?

Als je iemand bent die het grootste deel van de dag aan een bureau werkt, weet je hoe belangrijk het is om een comfortabele stoel te hebben. Een ergonomische bureaustoel is een noodzaak voor iedereen die rugpijn of andere gezondheidsproblemen wil voorkomen die het gevolg kunnen zijn van langdurig in een ongemakkelijke houding zitten. Maar met zoveel verschillende ergonomische stoelen op de markt, hoe weet je dan welke voor jou geschikt is? Lees verder om meer te weten te komen over hoe je een ergonomische bureaustoel kiest die aan je behoeften voldoet.

Belangrijke factoren

Bij het kiezen van een ergonomische bureaustoel zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Eerst en vooral moet je ervoor zorgen dat de stoel verstelbaar is. Zo kun je de pasvorm aanpassen aan je lichaamstype en ervoor zorgen dat je in een comfortabele houding zit. Ten tweede, zoek een stoel met een goede lendensteun. Dit helpt eventuele pijn of ongemak in je onderrug te voorkomen. Zorg er ten slotte voor dat de stoel wielen heeft, zodat je je gemakkelijk kunt verplaatsen en je houding de hele dag door kunt aanpassen. 

Verschillende soorten stoelen

Nu je weet waar je op moet letten in een ergonomische stoel, laten we eens nader kijken naar enkele van de verschillende soorten stoelen die tegenwoordig op de markt zijn. Het eerste type stoel staat bekend als een zit-voorover kantel-stoel. Deze stoelen zijn ontworpen om je lichaam in een voorovergebogen positie te brengen, wat de druk op je ruggengraat wegneemt en je helpt een goede houding te behouden. 

De sta-stoel

Het tweede type ergonomische stoel staat bekend als een sta-stoel. Deze stoelen zijn perfect voor mensen die de mogelijkheid willen hebben om gedurende de dag op te staan en hun benen te strekken. En tot slot zijn er balstoelen. Deze stoelen zien er misschien uit alsof ze alleen voor kinderen zijn, maar ze bieden eigenlijk een aantal gezondheidsvoordelen dankzij hun unieke ontwerp. Balstoelen dwingen je om rechtop te zitten en je kernspieren aan te spreken, wat je houding na verloop van tijd kan helpen verbeteren.

Ergonomische bureaustoel kopen

Voor welk type ergonomische bureaustoel je uiteindelijk ook kiest, één ding is zeker: het is de investering waard als je de hele dag comfortabel aan je bureau wilt blijven werken! De mooiste ergonomische bureaustoelen vind je bij Kato, bekijk het assortiment en vind jouw droom stoel.

https://katoprojecten.nl/