Finic focus design
Image default
Vervoer en transport

Iets versturen of ophalen?

Tegenwoordig bestaan er allerlei mogelijkheden om pakketjes binnen te krijgen, bijvoorbeeld een pakket versturen Surinam, of hem bij een winkel ophalen om zo de verzendkosten te verminderen. Dit zijn allemaal alternatieven op het verkrijgen van een pakketje wat je hebt besteld. Dit kan afwijken op basis van verschillende factoren of het langer duurt, of uiteindelijk duurder zal zijn wanneer je je pakket naar jezelf toe verstuurd wilt hebben. Dit heeft allerlei verschillende redenen, kijk maar naar grootte van de bestelling of de hoeveelheid bestelde producten.

Grootte van je pakket

De grootte van je pakket is een belangrijk puntje met het versturen en leveren van jouw bestelling. DIt heeft te maken met de ruimte dat het pakketje inneemt in de levering voertuig. Stel je wordt met een busje geholpen zal het langer duren omdat in een busje een groot pakket veel ruimte inneemt. Daarom moet je gaan kijken wat wel in het voertuig past om zo veel mogelijk pakketjes mee te nemen. Op het laatste moment zal je pakketje dus niet meegenomen worden omdat het busje al te vol is. Er moet dus gepland worden met ruimte en dat is nou eenmaal erg lastig om te doen. Daarom kost het meer tijd en energie om dit uit te voeren.

Hoeveelheid pakketjes in de bestelling

De hoeveelheid pakketjes heeft ook baat bij het bestellen. Kijk naar de soorten pakketten die worden verscheept door middel van scheepvaart en andere methoden zoals in de lucht met het vliegtuig. Hierbij is het juist andersom, waarbij veel pakketjes voordeliger is. Dit is omdat het handiger is om veel in één keer te kunnen verschepen dan dat elk pakketje een andere bestemming heeft. Daarom worden orders met veel producten die naar dezelfde bestemming moeten sneller afgehandeld op grote afstanden, omdat dit nou eenmaal voordeliger is voor de bezorg maatschappij. Denk daarom goed na over wat je nu besteld als je het snel in huis wilt hebben.