Finic focus design
Vervoer en transport

Frigo Group: een ervaren, professionele koeltransporteur

Frigo Group is specialist als het om diepvriesopslag van levensmiddelen gaat. Het vrieshuis in Nieuw-Vennep is voorzien van 24/7 bewaking. In de vriestunnel kunnen verse producten binnen een tijdsbestek van 24 uur richting een temperatuur van -24 graden Celsius gebracht worden. Frigo beschikt over de ISO 22000 en HCCP certificaten. Eerstgenoemde is in het leven geroepen door de Internationale Organisatie voor Standaardisatie. De standaard betreft voedselveiligheid. HCCP staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points oftewel gevarenanalyse en kritische beheerpunten. De beheervoorschriften voor etenswaren zijn opgesteld door de Europese Unie. Het uitgangspunt is besmetting te voorkomen.

Het diepvriestransport in Nederland en het buitenland (richting de koelloods en vervolgens naar de klant) wordt verzorgd door Frigo Group Logistics. Op het hoofdkantoor in Geldermalsen werken vier planners. Zij bewaken met uiterste precisie de vervoerschema’s in Nederland, binnen Europa en wereldwijd. Een professioneel Warehouse Management Systeem stroomlijnt de in- en uitvoer. Producten die binnenkomen worden door de medewerkers standaard gecontroleerd op:

  • aantal;
  • temperatuur;
  • kwaliteit.

Het WMS biedt ruimte voor speciale wensen van klanten zoals bemonstering per pallet. Om het tracking & tracing proces optimaal te laten verlopen, dienen de SSCC-labels. De Serial Shipping Container Code is een internationaal erkende verzendbarcode. Het lossen en verladen van containers behoort tot de dagelijkse werkzaamheden van het Frigo team. Diepvriesproducten worden gesorteerd op lot- en THT en artikelcode en in folie verpakt. Houten pallets vervangen door plastic modellen; pallets om-, op- of afstapelen; goederen wegen: u kunt het met een gerust hart overlaten aan Frigo Group.

Frigo is Authorized Economic Operator (douane AEO gecertificeerd). Dit betekent dat de douane de interne processen heeft geaccordeerd. Voor bedrijven die internationaal werken, neemt Frigo de complete douaneafhandeling op zich. Het diepvriesmagazijn beschikt over een apart douane-entrepot. Zodra de spullen binnengekomen zijn, meldt de medewerker van dienst ze aan bij de douane. Na goedkeuring door de douane start het proces van lossen, palletiseren en opslaan. Gelijktijdig wordt het officiële douanedossier opgesteld, met alle benodigde info.

Wilt u meer weten over dit vooruitstrevende bedrijf? Over koeltransport / of opslag? Tijdens kantoortijden kunt u bellen naar een van deze telefoonnummers: +31 850 440 680 (Geldermalsen), +31 252 419 017 (Nieuw-Vennep).

https://www.frigogroup.com/nl/