Finic focus design
Image default
Gezondheid

Inrichting tandartspraktijk, dit zijn de laatste trends

Ben jij op de hoogte van de laatste trends over het inrichten van een tandartspraktijk? Het zal je verbazen dat er daadwerkelijk trends zijn voor tandartspraktijk. Maar waar je trends op kan bedenken zijn er wel trends over, dus ook voor tandartsen. Vooral de laatste paar jaar is de populariteit van de tandarts erg naar beneden gedaald. Daarbij is het ook zo dat mensen hebben aangegeven dat ze de wachtkamer van een tandartspraktijk vreselijk vinden. Daarom zijn er bepaalde trends om dat aantal mensen weer gelukkiger te maken.

De klassieke setting is ouderwets

Je hebt van die standaard wachtkamers waar alles altijd hetzelfde uitziet. Dezelfde posters die er altijd hangen, dezelfde soort wachtkamerstoelen die niet eens zo lekker zitten en natuurlijk de welbekende tijdschriften die op tafel liggen. Dat klinkt ook zo saai en de mensen geven aan dat ze in de wachtkamer alleen maar nerveuzer worden. Daarom is er nu een trend om je wachtkamer zo fijn mogelijk te maken. Ze willen een meer huiskamer gevoel geven. Denk hierbij aan een goede bank waar je op kan zitten, een televisiescherm met iets van entertainment erop en ander entertainment. Kortom, maak het voor de klant iets fijner om op de tandarts te wachten.

Moderniseren van je praktijk

Er zijn van die praktijken waar alles nog heel ouderwets lijkt. Het kan ook zijn dat het meer aanvoelt als een ziekenhuis dan een tandarts. Gelukkig worden praktijken steeds moderner, ook in stijl! Er zijn steeds meer industriële stijlen terug te vinden in de praktijk en alles wordt meer digitaal. Wat ook nog een fijne toevoeging is, is dat ze alles meer transparant willen maken. Hierbij moet je denken aan een raam waar mensen mee kunnen kijken als er iemand wordt behandeld. Zo weet je ook wat er jou te wachten staat.

Comfort is alles

Als iemand binnenloopt krijgen ze meestal meteen wat stress omdat ze de tandarts spannend vinden. Door de inrichting van de tandartspraktijk meer comfort te geven, stel je de klant meer op zijn gemak en kan hij of zij ook even bijkomen en rustig ademhalen voordat het echt begint. Zorg er dan ook voor dat de behandelkamer een beetje rustgevend over komt. Daarvoor kun je zachte kleuren gebruiken voor de muren.

 

https://alldent.nl/