Finic focus design
Image default
Woning en Tuin

Op jezelf gaan wonen in een andere provincie

Uiteindelijk is het tijd om uit huis te gaan bij je ouders, en op jezelf te gaan wonen. Hier heb je natuurlijk wel veel spullen voor nodig, die bij allerlei bedrijven te verkrijgen zijn zoals Vida XL. Spullen die je bijvoorbeeld nodig hebt zijn lampen, kantoorartikelen en meubels. Het is vaak zo dat je hier wel een tijdje mee bezig bent, maar dit hoeft niet erg te zijn. Het is namelijk aan de andere kant wel fijn dat je alles naar je eigen smaak kan indelen, ook al mag dit soms nog wel wat kosten. Ook moet je waarschijnlijk gaan klussen, en dus is het handig om een gereedschapskist te hebben waarin alles ligt wat je nodig zult hebben.

Hoe zorg je voor regelmatig contact

Regelmatig contact met vrienden en familie hebben kan soms lastig zijn als je in een andere provincie gaat wonen. Je kunt natuurlijk bellen en appen, maar je wilt ook fysiek contact. Het beste is om dit goed in te plannen, en niet op het laatste moment te doen. Zo kan je bijvoorbeeld van te voren een slaapplek regelen en weten zij ook dat jij eraan komt. Daarnaast moet je natuurlijk ook regelmatig contact met de nieuwe buren hebben, en dat kan bijvoorbeeld door jezelf in het begin alvast voor te stellen en nummers uit te wisselen. Als er dan wat aan de hand is, kan je elkaar bereiken.

Hoe zorg je ervoor dat je alles in huis hebt

Om alles in huis te hebben als je verhuist bent, kan je het best een checklist maken met iemand anders. Het is niet slim om dit in je eentje te doen, omdat je dan niet zeker weet of je alles op de checklist hebt staan. Een tweede persoon kan je hierop corrigeren en zo weet je haast zeker dat je alles in huis zult hebben.