Finic focus design
Image default
Beauty en verzorging

De verschillen en overeenkomsten tussen balayage en highlight

Het zetten van mooie balayage Den Haag en het zetten van highlights zijn twee technieken die vaak worden gebruikt. Beide technieken worden gebruikt om het haar lichter te maken. Dit is dan ook een van de redenen waarom deze haarstijlen vooral in de zomer erg populair zijn. Het verschil tussen de twee technieken zit hem in de manier van het aanbrengen van de ontkleuring. Zo wordt er bij het zetten van highlights gebruik gemaakt van folie. De folie zorgt ervoor dat er een lichtere kleur kan worden bereikt. Bij balayage wordt er geen gebruik gemaakt van folie en er zal er dus ook een minder lichte kleur ontstaan.

De voordelen van balayage

Een van de grote verschillen tussen balayage en highlights is dat highlights vanaf de hoofdhuid worden ingezet. Bij balayage begint de lichte kleur juist lager in het haar. Doordat de lichte kleur lager in het haar begint zul je dus ook geen uitgroei krijgen. Dit is voor veel mensen een groot voordeel omdat deze haarstijl daardoor ook minder onderhoud vereist. Een ander voordeel hierbij is dat het zeer geschikt is voor mensen die wel iets anders willen maar het ook spannend vinden. Een balayage is namelijk niet gelijk een complete verandering. Dit komt daarnaast ook doordat er voor een balayage natuurlijke kleuren worden gebruikt.

Wanneer kun je het beste kiezen voor highlights?

Het effect van een balayage is vaak het mooiste wanneer je langer haar hebt. Wanneer je korter haar hebt kun je daarom in de meeste gevallen beter kiezen voor highlights. Ook als je wilt gaan voor een veel lichtere kleur dan je eigen haar is dit vaak beter te bereiken met highlights. Met highlights kun je daarnaast een grotere verandering aanbrengen dan met een balayage. Tenslotte zijn er verschillende manieren waarop highlights kunnen worden gezet. Denk hierbij onder andere aan de grootte van de plukken en de hoeveelheid haar dat lichter wordt gemaakt. Dit maakt het mogelijk om highlights helemaal aan te passen aan jouw persoonlijke wensen.