Finic focus design
Image default
Zorg

Nederlandse zorgverzekering voor arbeidsmigranten

Wie in Nederland woont voor een langere periode, heeft een zorgverzekering nodig. Het is verplicht om ten minste een basisverzekering te hebben. Een basisverzekering biedt een (gedeeltelijke) vergoeding van de meest noodzakelijke medische zorg. Komt u tijdelijk naar Nederland om te werken en wonen? Sluit dan zo snel mogelijk een zorgverzekering af. HollandZorg heeft een zorgverzekering Nederland speciaal voor arbeidsmigranten. Deze verzekering biedt een aantal belangrijke voordelen. Zo is de verzekering eenvoudig af te sluiten en stop te zetten. Ook kunt u rekenen op de klantenservice die u nodig heeft.

HollandZorg en werkgevers

Ook voor werkgevers met buitenlandse werknemers wil HollandZorg het eenvoudiger maken. U heeft de mogelijkheid om een zorgverzekering voor uw werknemers af te sluiten en u kunt eventueel ook zorgtoeslag aanvragen als de werknemer hier recht op heeft. Daarnaast heeft u inzicht in de zorgadministratie van uw werknemers. Gaat uw werknemer tijdelijk terug naar zijn thuisland? Dan kan de zorgverzekering tijdens die periode stopgezet worden. Wanneer uw werknemer terug is, kan de verzekering eenvoudig weer ingeschakeld worden. Dit scheelt een hoop gedoe.

EHIC kaart en zorgpas

Wanneer u een zorgverzekering afsluit bij HollandZorg, dan ontvangt u tegenwoordig een digitale EHIC kaart. U heeft hiermee recht op noodzakelijke zorg als u tijdelijk in een ander land in Europa verblijft. Per land is het verschillend bij welke zorgaanbieders u terecht kunt met de digitale EHIC. Heeft u liever een fysiek pasje? Dan kunt u deze via Mijn HollandZorg aanvragen.

S1 formulier aanvragen

Werkt u in Nederland en heeft u hier een zorgverzekering afgesloten, maar woont u in het buitenland? Dan kunt u een S1 formulier aanvragen. Met dit formulier kunt u in uw woonland aantonen dat u een Nederlandse zorgverzekering heeft. Hiermee heeft u recht op de medische zorg die in uw woonland wettelijk is verzekerd. Wanneer u getrouwd bent en/of kinderen heeft, beslist de zorgverzekeraar in uw woonland welke gezinsleden er worden meeverzekerd.

https://www.hollandzorg.com/