Finic focus design
Image default
Eten en drinken

Een eigen restaurant beginnen

Voor sommige een ontzettend grote droom, is het beginnen van een eigen restaurant. Het veel voorkomend bij mensen die hun talenten in de keuken hebben liggen, maar dit kan ook weggelegd zijn voor echt zakenmensen die geboren zijn om mensen aan te sturen en een bedrijf draaiende kunnen houden. Het is natuurlijk belangrijk dat je als eerste wil gaan beslissen welk imago jij wil dat je restaurant heeft. Heb je meer een informele sfeer in je hoofd, of neig je toch meer naar het formelere concept? Naast de sfeer die je graag wil uitstralen naar de buitenwereld, is het ook belangrijk dat je een beeld hebt van de menukaart. Ga je voor één bepaalde keuken, of beslis je over een uiteenlopende keuze aan gerechten. Dit zijn allemaal dingen die jij moet beslissen wanneer je een eigen restaurant wil beginnen.

Het pand

Een veelgemaakte fout is dat mensen vaak al een beeld hebben van het interieur wat ze graag willen hebben en dromen over hun ideale restaurant. Dit kan een enorme tegenvaller zijn, wanneer je een pand vindt waar jouw droom interieur niet in gerealiseerd kan worden. Het dus beter om je bezig te houden met kleurpaletten, maar loop nog niet te hard van stapel. Het is misschien belangrijk bij het kopen of huren van een pand om een makelaar in Sittard in te schakelen. Een makelaar kan het koopproces voor jou makkelijker maken. Wanneer je dus eenmaal een pand hebt gevonden, dan kan je gaan brainstormen over hoe jij graag de ruimte wil gaan indelen.

Overige tips

Wat misschien erg belangrijk is dat je een goede en aantrekkelijke menukaart opzet. Zorg ook voor een goede aanloop naar de opening van je restaurant. De marketing rondom je restaurant is natuurlijk ook van groot belang. Maak een soort van aftelkalender, of maak een actie dat de eerste 1- klanten met 20% korting kunnen komen eten. Dit zijn trucjes om in een korte periode klanten te werven. Nadat je een tijdje bezig bent is het natuurlijk om goede feedback te ontvangen en daar bij te schaven waar er slechte feedback is. Zorg voor tevreden klanten, want mond-op-mond reclame is de beste reclame die je kan krijgen! Veel succes met het opzetten van je eigen restaurant!

http://www.wijmakelaars.nl/