Finic focus design
Meubels

Vintage meubilair opnieuw stofferen

Of u het al jaren in huis hebt staan of dat je een hobby verzamelaar bent. Misschien handelt u wel in vintage meubilair. Als u uw vintage meubilair nieuw leven in wil blazen of de waarde van uw vintage wil doen stijgen is opnieuw laten stofferen door een stoffeerder misschien een goed idee.

 

Wat is stofferen?

Stofferen is het opnieuw bekleden van meestal gebruikte zitmeubels. Meestal zijn dit stoelen of banken. Bijna alle zitmeubels zijn te stofferen. Het komt maar zelden voor dat een zitmeubel onmogelijk te stofferen is. Mensen laten meubels stofferen als de meubels verouderd zijn of als ze hun meubilair een nieuwe uitstraling willen geven.

 

Stijgen mijn vintage meubels in waarde?

In de meeste gevallen kan de waarde van uw meubel er niet op achteruit gaan wanneer u deze stoffeert. Meestal weet een stoffeerder wat hij wél en niet moet stofferen om de waarde te behouden/verhogen. Denk bijvoorbeeld aan chesterfield stoelen en banken. Soms stijgt de waarde omdat de bank er oud uitziet en dat is precies wat mensen willen. In de meeste gevallen gaat de waarde er echter juist op vooruit wanneer een meubel opnieuw gestoffeerd is geworden.

 

Naar eigen smaak aanpassen

Een stoffeerder kan uw meubilair in elke gewenste kleur en stof bekleden. De opties zijn eindeloos. Als er een lap stof van is, kan het gebruikt worden om te stofferen. Meestal is het geval bij vintage meubels dat mensen ook een vintage look en feel willen. Daardoor zijn er tegenwoordig honderden stofjes op de markt om vintage meubilair weer met de originele methodes in hun oude glorie te herstellen.

 

Maatwerk

Meubel stoffeerders leveren altijd maatwerk, omdat ze meestal steeds met andere meubels werken. In principe blijft de techniek steeds hetzelfde, maar is het materiaal altijd wel iets anders. Als uw vintage meubels verouderd zijn of aan een nieuw jasje toe, dan weet u nu wat u eraan kunt doen!

https://goedkoopstofferen.nl/