Finic focus design
Verbouwen

Wanneer moet je je gevel renoveren?

Je zult er misschien wel eens over nadenken, wanneer is mijn huis weer toe aan een goede Gevelrenovatie? Dit kan misschien een lastige vraag zijn om te beantwoorden niet te min omdat een gevelrenovatie niet altijd goedkoop is en het een behoorlijke onderneming is. Toch is het wanneer het nodig is natuurlijk wel van belang dat je je gevel op tijd renoveert. Maar wanneer is dit nou het geval en dien je je gevel dus te renoveren. Dit verschilt uiteraard per woning en situatie, maar over het algemeen kunnen we een aantal punten identificeren aan de gevel op basis waarvan we kunnen stellen dat een gevel gerenoveerd dient te worden.

Een vervallen gevel

De nummer een reden om je gevel te renoveren is uiteraard wanneer de gevel vervallen is en deze er dus niet mooi meer uitziet. Je wil dan uiteraard weer een gevel zien die er mooi uitziet, niet alleen is dit voor jezelf fijn ook stijgt hiermee de waarde van je huis. Want de gevel is immers het eerste wat jij, en anderen zien van jouw woning, daarom wil je uiteraard dat uw gevel er netjes uitziet. Wanneer de gevel dan op het punt is gekomen dat deze er niet meer presentabel uitziet wil je deze laten renoveren. Niks voor niks is dit de voornaamste reden om de gevel te renoveren.

Het garanderen van de veiligheid

Een andere misschien nog belangrijkere reden om de gevel te renoveren is wanneer deze de veiligheid in het geding brengt. Als dit het geval is wil je zo snel mogelijk de gevel renoveren om ongelukken te voorkomen, het liefst wil je dit zo grondig mogelijk aanpakken zodat je niet weer na twee jaar opnieuw de gevel dient te renoveren. Maar uiteraard is de veiligheid in je woning van groot belang, al komt het niet zo heel vaak voor dat de gevel van een woning daadwerkelijk grote veiligheidsproblemen oplevert. Toch is het goed wanneer je vermoedt dat de gevel potentieel gevaarlijk kan zijn hier onderzoek na te laten doen.