Finic focus design
Image default
Industrie

De juiste lijm voor jouw klus!

Mooi lijm kopen voor jouw klus kan soms een lastige opgave zijn, want wat heb jij nou precies nodig voor jouw klus zodat je het gewenste resultaat krijgt. Soms lijkt het ook alsof het aanbod lijmen oneindig is en je voor elke klus een andere, speciale lijm nodig hebt. Tegenwoordig zijn er inderdaad ook een hoop lijmen te vinden en voor elk oppervlak kun je wel een andere lijm vinden, maar vaak verschillen deze lijmen niet zo veel van elkaar en is het dus ook niet nodig een speciale lijm te kopen voor een klus. Zo lijkt het bijvoorbeeld soms alsof industrielijm en secondelijm andere soorten lijm zijn, echter zijn deze identiek aan elkaar.

Verschillende soorten lijm

Er zijn dus verschillende soorten lijm te vinden, en voor het ene oppervlak heb je wel degelijk een andere soort lijm nodig, maar zoals gezegd lijkt veel lijm wel op elkaar. Zo zit er zoals benoemd geen verschil in industrielijm en secondelijm. Deze lijm is goed bruikbaar voor alledaagse klusjes. Maar voor specifieke oppervlakken heb je echter wel minder lijm nodig. Denk hierbij aan glas lijm, PVC lijm, houtlijm en meer. Maar ook metaallijm en kristallijm bijvoorbeeld. Wanneer je dus aan de slag gaat met lijm is het belangrijk te bedenken met welk oppervlak je te maken hebt.

Eigenschappen van verschillende soorten lijm

Wanneer je gaat lijmen moet je ook rekening houden met de verschillende eigenschappen van de lijmen. Zo heeft de ene lijm bijvoorbeeld langer de tijd nodig om te harden dan de andere lijm. Ook is de ene lijm bijvoorbeeld niet geschikt voor hele hoge of juist lage temperaturen. Wanneer je dus aan het lijmen slaat zijn dit belangrijke punten om mee te nemen ter overweging voor jouw klus. Je wil natuurlijk niet nader hand voor verrassingen komen te staan. Daarom is het zo van belang de juiste lijm uit te kiezen en hier ook genoeg tijd en aandacht in te steken. Doe je dit niet, kan dit problemen opleveren.