Finic focus design
Image default
Gezondheid

Wat is een zwaartedeken?

Zwaartedekens zijn tegenwoordig een grote trend binnen de slaapkamer accessoires. Het gerucht gaat dat wanneer je eenmaal gebruik maakt van een zwaartedeken dat je dan ook niet meer zonder kan. Het effect van een zwaartedeken is namelijk dat het voelt als een grote knuffel. Een zwaarte deken kan daarbij ook helpen bij mensen die een bepaalde stoornis hebben. Denk hierbij aan ADHD en PTSS. De zwaarte van het deken geeft je namelijk een veilig gevoel. Ben je benieuwd wat een zwaartedeken eigenlijk voor jou kan betekenen, lees dan vooral verder.

Het gewicht

Het is ontzettend belangrijk om te weten dat je niet zomaar een zwaartedeken kan kopen. Er zijn namelijk verschillende gewichten op de markt. Het gewicht moet aangepast zijn om jouw persoonlijke lichaamsgewicht. Je kan er dus niet zomaar voor kiezen dat het deken te zwaar of te licht is, want dan kan effect juist tegenvallen of zelfs een negatieve werking op jou hebben. Een te zwaar deken kan ook slecht zijn voor je ademhaling, omdat je hiermee juist het effect kan creëren dat iemand op je ligt in plaats van dat iemand je een dikke knuffel geeft. Bij de beschrijving van het deken staat aangegeven voor welke lichaamsgewichten dit wordt aangeraden.

Kinderen

Het kopen van een zwaartedeken voor kinderen kan een tricky situatie zijn. Aangezien het zomaar kan zijn dat jouw kind hier helemaal niet positief op reageert. Voor je kind kan het dus in eerste instantie beter zijn om een zwaartedeken te kiezen die iets lichter is. Hierdoor kan je kind wennen aan het nieuwe gewicht en ervoor zorgen dat je kind beter en rustiger slaapt. Hou het in eerste instantie wel in de gaten en luister vooral goed naar je kind.

Ervaringen

De ervaringen die iedereen in eerste instantie krijgt is dat het tegenvalt. Veel mensen zeggen dat je er zeker aan moet wennen, maar dat je daarna een super goed slaappatroon weet te creëren. Daarbij werkt het ook voor mensen die last hebben van een bepaald trauma waardoor ze dus niet optimaal kunnen slapen.

Je kan zwaartedekens bij Sensolife vinden. Op de duitse site kan je het product vinden onder de naam: Gewichtsdecke.

https://sensolife.de/produkte/gewichtsdecken/