Finic focus design
Image default
Gezondheid

Wat is massage gel?

Naast massage olie en massage crème bestaat er ook massage gel. Maar wat is het eigenlijk, en wanneer is het een betere optie dat olie of crème? Massage gel is een stuk nieuwer dan olie of crème, en er is dan ook nog niet zoveel ervaring mee opgedaan als met de alternatieven, en dus willen we je met dit artikel helpen om aan meer informatie over massage gel te komen, zodat je ook zonder deze ervaring de juiste keuze kan maken. We zullen je in het kort uitleggen wat het is en wat de voordelen ervan zijn.

Waaruit bestaat massage gel?

Massage gel ziet er vaak wat vreemd uit, zo is het regelmatig blauw. Maar maak je geen zorgen, het is geen eng chemisch product. De kleur is om de functie aan te geven. Massage gel is vaak een stuk verkoelender dan de alternatieven, waardoor het voor sommigen beter aanvoelt. Massage gel bestaat voor een groot deel uit water, waaraan verschillende soorten was, olie, vitamines, en soms ook andere ingrediënten worden toegevoegd. Al met al is onze massage gel volledig natuurlijk, zodat gebruikers geen last zullen krijgen van allergische reacties, want dat is iets wat je natuurlijk zoveel mogelijk wilt vermijden.

De voordelen van massage gel.

Massage gel heeft enkele voordelen ten opzichte van massage crème en olie. Zo begint massage gel koel, en voelt het later wat warmer aan. Een ander voordeel van gel ten opzichte van olie het voorkomen van vlekken. Waar olie vaak vlekken achterlaat in stof, waardoor je meer moeite in het doen van de was moet steken, laat massage gel nagenoeg geen vlekken achter. Dit is een voordeel dat je ook zult vinden bij massage crème. Ook stelt massage gel je in staat om sneller te kunnen masseren, waardoor het geschikt is voor massages waarbij de warmte veroorzaakt door wrijving wenselijk is. Ook blijft massage gel langer zitten dan massage crème en olie, waardoor het geschikt is voor langere massages.