Finic focus design
Gezondheid

Nadelen borstvergrotende operatie

Een borstvergroting is niet zomaar een ingreep, die je kan laten doen. Het heeft dan ook zo zijn voor- en nadelen. Dus voordat je zomaar een beslissing hierover maakt, is het goed om het met een plastisch chirurg erover te hebben. Vaak nemen vrouwen een borstvergrotende operatie, omdat ze dan heel onzeker zijn over de grote van hun borsten. Dit kan ervoor zorgen, dat deze vrouwen last kunnen krijgen van mentale klachten. Wanneer ze dan een borstoperatie ondergaan, kan het ervoor zorgen, dat ze zich veel zelfverzekerder en een stuk aantrekkelijker gaan voelen. Maar aan het vergroten van je borsten zitten ook heel wat nadelen aan. Dus hieronder een paar nadelen van deze operatie.

De minpunten

Er zijn heel wat nadelen te vinden aan het ondergaan van een borstvergrotende operatie. Er is bijvoorbeeld een grote kans, dat er ontstekingen en bloedingen ontstaan tijdens de operatie en dat je een litteken overhoudt na de operatie. Daarnaast kost het veel tijd om na de operatie te moeten herstellen en de een ervaart meer pijn van de operatie, dan de ander. Ook kunnen de tepels een stuk gevoeliger aanvoelen, nadat je de operatie bent ondergaan. Ook dit verschilt per persoon, maar meestal houdt dit een paar maanden aan. Bij sommige personen, zullen de tepels altijd anders aanblijven voelen dan ervoor.

Na de operatie

Als je toch een borstvergrotende operatie bent ondergaan, kan het best een lange tijd duren, voordat je weer helemaal bent herstelt. We spreken dan niet over een paar weekjes, maar over maanden. Ook is er een kans dat de vulling gaat scheuren, dat de borsten na een tijd hard en niet natuurlijk meer aanvoelen. Dan zou je nog een keer de operatie moeten ondergaan, om de vulling te vervangen of eruit te halen. Of je kunt ervoor kiezen om een borstlift te laten doen, wanneer de borsten wat zijn gaan zakken.