Finic focus design
Image default
Mobiliteit

Wat maakt iets tactisch?

Wanneer het woord tactisch wordt toegepast op kleding en uitrusting, ofwel Tactical Gear, krijgt het een andere betekenis met vergelijkbare onderliggende connotaties. Gear zoals broeken, laarzen, rugzakken, handschoenen en meer zijn ontworpen door tactische merken met tactische toepassingen in het achterhoofd. Deze items zijn tactisch als ze kenmerken, functies of onderdelen bevatten die verschillende doelen dienen voor verschillende behoeften. Ze zijn gebouwd met ongekende duurzaamheid, militair geïnspireerde bruikbaarheid, gevechtsgereedheid en oneindige veelzijdigheid. Uitrusting wordt als tactisch beschouwd als deze is gemaakt met enkele (of alle) van de volgende functies.

Duurzaamheid

Tactische uitrusting die is ontworpen voor gevechten zal als geen ander te maken krijgen met spanningen en ontberingen. Deze uitrusting moet worden gebouwd om zware schokken, meerdere omgevingen en dagelijkse slijtage aan te kunnen. In de meeste gevallen komt duurzaamheid neer op de materialen waarvan de uitrusting is gemaakt: tactische broeken gebruiken stevige ripstop-stof, militaire laarzen zijn gemaakt van ballistisch cordura-nylon of eersteklas leer en handschoenen zijn versterkt met thermoplastisch rubber. Deze ultrasterke materialen zorgen ervoor dat de uitrusting dag in dag uit kan worden gebruikt zonder de integriteit te verliezen.

Bewegingsbereik

Bij gevechtsoperaties staat mobiliteit voorop. Wetshandhavers kunnen het zich niet veroorloven dat hun uitrusting ze afremt. Daarom is tactische uitrusting speciaal ontworpen om een breed bewegingsbereik mogelijk te maken dat typische kleding en uitrusting gewoon niet aankunnen. Tactische broeken zijn gemaakt met strategisch geplaatste inzetstukken om ervoor te zorgen dat de broek beweging niet belemmert. Tactische rugzakken worden geleverd met een aantal dragende banden die gebruikers helpen in balans te blijven wanneer ze onderweg zijn. Tactische handschoenen zijn ontworpen om maximale behendigheid te bieden bij het hanteren van wapens. Wanneer tactische uitrusting goed is gemaakt, zal het de gebruiker niet vertragen.