Finic focus design
Aanbiedingen

5 tips voor het installeren van raambekleding als een professional

Het installeren van raambekleding is niet zo ingewikkeld als het klinkt. Met het juiste gereedschap en wat geduld kun je in een mum van tijd je eigen raambekleding installeren! In deze blog geven we je vijf tips om je installatieproces soepel te laten verlopen en er professioneel uit te laten zien. Lees verder om te leren hoe je kunt installeren als een pro! 

 

Meet twee keer, knip één keer! 

Dit is een oud gezegde, maar een belangrijke om in gedachten te houden bij het installeren van elke vorm van raambekleding. Meet voordat je iets koopt, je ramen zorgvuldig op en controleer je maten dubbel. Laat indien mogelijk iemand anders je bij deze stap helpen – twee paar ogen is altijd beter dan één! Zo voorkom je dat je materialen moet terugsturen omdat ze niet goed passen.

 

Hang jaloezieën en gordijnen aan de buitenkant van je ramen 

Als de ramen in je huis aan een buitenmuur zitten, dan is het belangrijk om je raambekleding aan de buitenkant van het kozijn te hangen. Dit helpt tocht te verminderen en houdt koude lucht buiten tijdens de wintermaanden. Het kan ook helpen beschermen tegen verbleking door direct zonlicht tegen te houden.

 

Kies de juiste hardware 

Het kan verleidelijk zijn om te beknibbelen op hardware bij het installeren van raambekleding, maar weersta die drang! Investeren in hoogwaardige hardware zoals schroeven en ankers is essentieel om ervoor te zorgen dat alles stevig en stabiel blijft. Je moet er ook voor zorgen dat de hardware die je kiest compatibel is met je muren – voor gipsplaat heb je bijvoorbeeld andere schroeven nodig dan voor gipsen muren.             

Met deze tips voor het installeren van raambekleding goed in gedachten, ben je goed op weg om van je ruimte iets bijzonders te maken! Vergeet niet twee keer te meten voordat je materialen koopt of iets knipt; hang jaloezieën en gordijnen aan de buitenkant van buitenramen; en kies kwaliteitsbeslag dat compatibel is met je muren. Met een beetje geduld en aandacht voor detail kun je in een mum van tijd genieten van prachtige nieuwe raambekleding! En mocht het toch niet lukken kun je altijd de hulp van Raamdecoratiedeal inschakelen!