Finic focus design
Image default
Woningen

Samen met ouders een huis kopen

Samen met je ouders een huis kopen en allemaal in 1 hypotheek. Moderne hypotheek vanaf 2022. Met eigen kind of kinderen samen in 1 hypotheek tot 4 aanvragers. Huis kopen met ouders noemt men ook wel Co-housing, kopen in onverdeeldheid.  Een ouder en kind hypotheek betekent wel dat je vooraf toestemming van de Gemeente nodig hebt, vraag hier om. Familiehypotheek met 4 aanvragers. Samenwonen met ouders door samen in een gezamenlijke hypotheek. Uiteraard woon je dan verplicht met alle eigenaren onder één dak. Een hypotheek samen met ouders is juist nu aantrekkelijk nu er minder bezichtigingen zijn. Kies nu je eigen woning.

Samen met ouders een huis kopen uniek

Unieke situatie omdat u nergens een hypotheek met familie kan afsluiten. Geen last van overspannen huizenmarkt meer want het aantal bezichtigingen daalt aanzienlijk.  Jij kan dan veel meer lenen en veel ruimer wonen als je een huis koopt met vrienden of familie. Met ouders een huis kopen is de oplossing 2022 om überhaupt een woning te kunnen kopen.

Met vrienden een huis kopen betekent

Hypotheek met vrienden betekent alle kosten delen

  • Alle kosten met vrienden delen⭐
  • Ruim wonen door meerdere inkomens
  • Hoge hypotheek mogelijk
  • Verplicht allen onder 1 dak wonen en ingeschreven staan op dat adres
  • Verhuren niet mogelijk
  • Bestemmingsplan moet WONEN zijn, geen recreatie, agrarisch of gemengde bestemming
  • Bij verkoop de winst delen
  • Vooraf toestemming vragen aan de Gemeente

Let op, wil je een huis kopen met vrienden dan moet je alles regelen via de notaris. Bespreek goed hoeveel eigen geld iedereen inbrengt. Bij eventuele verkoop van de woning in de toekomst zal iedereen namelijk eerst zijn eigen deel terug krijgen en dan wordt de overwaarde pas verdeeld.

Waarde van jullie droomhuis weten?

 

Droomhuis gevonden? Bereken de woningwaarde omdat deze je maximale hypotheek bedraagt. Let op, hoger bieden op een huis om eigenaar te worden hoeft niet meer. Overbieden op een huis is sinds juni 2022 niet meer nodig. In Utrecht en Zwartebroek in juli 2022 onder de vraagprijs gekocht.

Verrassend veel méér hypotheek met vrienden in 2021

Maak een huis kopen met vrienden niet te complex.  Mocht iemand van de vrienden een eigen woning hebben gehad met een restschuld dan kan het erg complex worden. Achter elke aankoop schuilt een ander verhaal. Indien de intentie goed is dan gaan wij u helpen aan een hypotheek samen met vrienden.

Koopt u samen met vrienden een huis dan kan u meer lenen dan als u  alleen een huis koopt. Meer wooncomfort door groter te wonen en veel meer hypotheek mogelijk dan als u alleen een woning gaat kopen.

SAMEN MET VRIENDEN EEN HUIS KOPEN geeft een leuke sfeer als je elkaar goed kent. Maak wel goede afspraken en ga altijd voordat je een huis koopt naar de notaris.

Toets rente van een hypotheek met vrienden strenger

Banken en maatschappijen gebruiken toets rentes om de maximale hypotheek te bepalen. Lex Wonen hanteert deze normen om de maximale hypotheek met 3 of 4 vrienden te bepalen. Door met vrienden samen een huis te kopen is landelijk wonen eindelijk mogelijk.

Vriendenhypotheek met een lening in BKR?

Met name jongeren hebben vaker kredieten lopen dan de oudere generaties. Via LexWonen kunnen wij meer hypotheek regelen ondanks een lening. Hieronder de juiste volgorde van werken als u samen met vrienden een woning gaat kopen.